Bajčičák s Bátorym po oddychu na Kréte už zarezávajú na ľadovci

TASR|28. sep 2005 o 16:15

Ramsau 28. septembra (TASR) - Dvojica najlepších slovenských bežcov na lyžiach Martin Bajčičák a Ivan Bátory už odštartovali prípravu na snehu pred sezónou ...

Ramsau 28. septembra (TASR) - Dvojica najlepších slovenských bežcov na lyžiach Martin Bajčičák a Ivan Bátory už odštartovali prípravu na snehu pred sezónou s vrcholom na zimnej olympiáde v Turíne. Po niekoľkotýždňovom bloku letnej prípravy v talianskom Livigne a bulharskom Belmekene a párdňovom zaslúženom oddychu na severnom pobreží Kréty, už dvojica slovenských medailových želiezok v očakávanom turínskom olympijskom ohni už od víkendu zarezáva na dobre známom ľadovci pod rakúskym Dachsteinom.

Pod vedením trénera Ivana Hudača absolvujú každý deň dvojfázový tréning, pričom v stopách nad Ramsau by mali pobudnúť až do 7. októbra. "Už po pár dňoch sa však opäť vrátime sem a strávime tu ďalšie dva týždne pred naším odchodom na sever Európy," informoval Hudač a pokračoval: "Príprava na Dachsteine nám už niekoľko rokov optimálne vyhovuje a najmä v súčasnej situácii, keď sa podmienky na iných ľadovcoch výrazne zhoršili."

Podľa trénera jeho zverencom musel prospieť aj niekoľko dní na morskom pobreží. "Po mimoriadne náročnej príprave v Livigne a Belmekene a pred týmto sústredením to bol vítaný časový úsek, v ktorom mohli chlapci trochu vypustiť a zrelaxovať. Počasie nám prialo a teplá boli znesiteľné. Navyše obišlo nás aj zemetrasenie, ktoré postrašilo ďalšie grécke ostrovy a ktorom sme sa my mohli dozvedieť akurát tak od našich blízkych z vlasti, lebo na Kréte sme nič necítili," prezradil Hudač.

Slovenský mikrotím má už jasno aj v ďalšom programe olympijskej zimy až do konca roka. "Chlapci nebudú štartovať v individuálnych šprintoch a aj preto vynecháme úvodné podujatie Svetového pohára v nemeckom Düsseldorfe. Do SP sa obaja a aj s Michalom Malákom zapoja až v nórskom Beitostölene a do konca roka by mali štartovať na všetkých dlhých tratiach. Po Novom roku už budeme zvažovať, čo bude v bezprostrednej blízkosti olympiády výhodné a čo nie," predostrel predolympijský plán kouč, ktorý s dvojicou najúspešnejších Slovákov spolupracuje už štyri roky.

V rámci SP by "duo B+B" nemalo chýbať ani na decembrových podujatiach SP v kanadskom Vernone a Canmore a v prípade dostatku finančných prostriedkov by dokonca v závere sezóny malo otestovať aj orientálne trate v čínskom Čangčune a japonskom Sappore.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Bajčičák s Bátorym po oddychu na Kréte už zarezávajú na ľadovci