Arsenal rád útočí, ale brániť príliš nevie, tvrdí Alves

Fabregas (vľavo), van Persie.
Fabregas (vľavo), van Persie.
Pavol Spál|8. mar 2011 o 12:36

Vieme, že Barcelonu môžeme vyradiť. Ak sa nám to podarí, máme veľkú šancu vyhrať celý turnaj, tvrdí stredopoliar Arsenalu Jack Wilshere.

Vieme, že Barcelonu môžeme vyradiť. Ak sa nám to podarí, máme veľkú šancu vyhrať celý turnaj, tvrdí stredopoliar Arsenalu Jack Wilshere.

BRATISLAVA. Barcelona predvádza najkrajší futbal v Španielsku, Arsenal Londýn v Anglicku. Liga majstrov nemá väčší hit.

„Vieme, že Barcelonu môžeme vyradiť. Ak sa nám to podarí, máme veľkú šancu vyhrať celý turnaj,“ tvrdil stredopoliar Arsenu Jack Wilshere, ktorý bol podľa mnohých najlepším hráčom prvého osemfinále, v ktorom Arsenal vyhral doma 2:1.

„Je pre nás nebezpečné stiahnuť sa a brániť. Nechceme hrať na remízu 0-0. Toto nie je náš štýl hry,“ vyhlásil tréner Arsenalu Arsen Wenger.

Oba tímy mali problémy s lazaretom kľúčových hráčov. Arsenalu bude chýbať defenzívny štít Song. Otázny je i štart kanoniera Van Persieho, ktorý sa objavil na súpiske aj napriek tomu, že mal pre zranenie kolena chýbať až tri týždne. Naopak, podľa trénera Arsenalu Wengera je na deväťdesiat percent fit špílmacher Cesc Fabregas, ktorý ešte nikdy predtým nehral na Nou Campe.


Strata Puyola a Piquého môže byť nevýhodou

„Bude to jeden z najúžasnejších večerov v mojej kariére. Vybehnúť na ihrisko tohto legendárneho štadióna je niečo, čo nedokážem ani opísať. Sú to mimoriadne a vzrušujúce pocity," dodal Fabregas, odchovanec Barcelony v službách Arsenalu.

„Napriek môjmu vzťahu k Barcelone, dnes večer mám v sebe úplne jasno - urobím všetko pre Arsenal," vyhlásil kapitán Arsenalu.

Barcelona nastúpi bez azda najlepšej stoperskej dvojice planéty Puyol – Piqué. „Myslím, že strata týchto dvoch mojich dobrých kamarátov môže byť pre nás značnou výhodou."

„Arsenal dospel ako tím. Z tínedžerov sú už muži. Určite nebudú u nás brániť, čo nám vyhovuje. Radi útočia, ale vzadu nie sú veľmi dobrí,“ tvrdil barcelonský obranca Dani Alves.

Program
Osemfinále – odvety

Barcelona - Arsenal, prvý zápas 1:2 (Trojka),
Šachťor - AS Rím, prvý zápas 3:2 (Nova Sport),
Duely sa začínajú o 20.45

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Arsenal rád útočí, ale brániť príliš nevie, tvrdí Alves