Argentína si verí pred finále Davisovho pohára

Argentínski fanúšikovia sa budú vo finále spoliehať na skúseného Davida Nalbandiana.
Argentínski fanúšikovia sa budú vo finále spoliehať na skúseného Davida Nalbandiana. (Autor: Reuters)
SITA|19. nov 2008 o 15:50

Kapitán argentínskej reprezentácie tenistov Alberto Mancini neskrýva pred blížiacim sa finále Davisovho pohára 2008 proti Španielsku.

BUENOS AIRES. Kapitán argentínskej reprezentácie tenistov Alberto Mancini neskrýva pred blížiacim sa finále Davisovho pohára 2008 proti Španielsku (21. - 23. novembra, Mar del Plata, Estádio Islas Malvinas, tvrdý povrch Acrylic v hale, kapacita 11 132 divákov) spokojnosť s prípravou svojho kádra.

"Podľa toho, ako si členovia tímu počínali na tréningu, by som povedal, že môžeme získať všetkých päť bodov. Chlapci hrali veľmi dobre," cituje Manciniho internetová stránka tejto súťaže pod hlavičkou Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF). Líder domácich Juan Martin Del Potro, 9. vo svetovom rebríčku ATP, sa rýchlo pozbieral po 27-hodinovej ceste zo šanghajského Tennis Masters Cupu: "Cítim sa čoraz lepšie, rýchlo si zvykám na miestne podmienky a ešte mi zostávajú tri dni."

Hostitelia túžiaci po svojej premiérovej "šalátovej mise" zvolili proti antukovým špecialistom "hard" pod strechou najmä v relatívny neprospech Rafaela Nadala, ale už od začiatku minulého týždňa je známe, že líder renkingu bude chýbať pre zápal šliach v pravom kolene. "Od začiatku som upozorňoval, že Španieli majú nebezpečný tím aj bez Nadala. Nemôžeme teraz náhle byť úplne pokojní," vyhlásil Mancini.

Finalisti špecialisti na antuku

"Argentínčania i Španieli majú v prvom rade povesť antukárov, ale Del Potro aj Nalbandian dosahujú excelentné výsledky aj na tvrdom povrchu. Navyše, po jeseni na harde by pre všetkých bolo zložité rýchlo sa preorientovať na antuku. Najmä pre Del Potra. Keby teda domáci zvolili antuku, úroveň zápasu by klesla," skonštatoval kapitán hostí Emilio Sánchez. O absencii Nadala povedal: "Nemalo by zmysel ďalej sa tým zaoberať. Keby sme stále mysleli na to, že nám Rafa chýba, fanúšikovia doma pri televízoroch by na základe výkonov asi nevychádzali z úžasu, čo to na dvorci stvárame. Nepotrebujem byť guru - hráči sú si sami vedomí dôležitosti stretnutia. Vedia, že je to pre nich jedinečná príležitosť. Médiá vytvárajú na členov družstva tlak, ale ja nie."

Nejasné zostáva, koho Sánchez postaví ako singlovú dvojku k Davidovi Ferrerovi. Ponúkajú sa Feliciano López a Fernando Verdasco, zhodne ľaváci: "Uvidíme. Ešte máme niekoľko dní na tréning, do ktorého každý dáva sto percent. Najprv oznámim rozhodnutie tenistom, až potom ho zverejním."

Del Potro o črtajúcej sa piatkovej výzve proti niektorému z ľavákov v pozícii dvojky španielskeho výberu povedal: "S oboma by to bolo náročné. Ľaváci na tomto type povrchu vždy znamenajú problém. Proti Lópezovi by zrejme výmeny boli kratšie, čo by mi vzhľadom na fyzický stav na sklonku sezóny vyhovovalo."

Nominácie tenistov Argentíny a Španielska na finále Davisovho pohára 2008 reprezentačných družstiev mužov (21. - 23. novembra, Mar Del Plata, Estádio Islas Malvinas, tvrdý povrch Acrylic v hale, kapacita 11 132 divákov):

ARGENTÍNA

Juan Martin Del Potro (9. vo svetovom rebríčku ATP, 268. vo štvorhre)

David Nalbandian (11. / 141.)

José Acasuso (48. / 86.)

Agustin Calleri (60. / 72.)

kapitán: Alberto Mancini

ŠPANIELSKO:

David Ferrer (12. / 295.)

Fernando Verdasco (16. / 52.)

Feliciano López (31. / 42.)

Marcel Granollers (56. / 60.)

kapitán: Emilio Sánchez

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davis Cup»Argentína si verí pred finále Davisovho pohára