26.11.2022 | Skupina C
26.11.2022 | Sk. C
2 - 0
(0:0)

Argentína zvládla reparát proti Mexiku. Messi strelil v Katare už druhý gól

Lionel Messi sa teší po strelenom góle v zápase Argentína - Mexiko na MS vo futbale 2022.
Lionel Messi sa teší po strelenom góle v zápase Argentína - Mexiko na MS vo futbale 2022. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|26. nov 2022 o 21:57 (aktualizované 26. nov 2022 o 22:18)

Argentína dnes zdolala Mexiko v zápase MS vo futbale 2022, pozrite si priebeh a konečný výsledok.

MS vo futbale 2022 - skupina C

Argentína - Mexiko 1:0 (0:0)

Góly: 64. Messi, 89. Fernandéz

LUSAIL. Futbalisti Argentíny si pripísali prvý triumf na MS vo futbale 2022, keď v skupine C zdolali Mexiko 2:0.

Prvý gól zápasu strelil v 64. minúte Lionel Messi, ktorý zaznamenal druhý presný zásah na šampionáte v Katare.

V 89. minúte poistil triumf Argentíny Enzo Fernández, ktorý dosiahol prvý reprezentačný gól. Asistoval mu práve Messi.

Druhá Argentína má na konte tri body rovnako ako Saudská Arábia, Mexiko je posledné s jedným. Na čele je štvorbodové Poľsko.

Argentína sa v záverečnom skupinovom zápase stretne v stredu o 20.00 h s Poľskom, Mexiko nastúpi v rovnakom čase proti Saudskej Arábii.

"Albiceleste" tak v súboji s Mexikom neprehrali už jedenásť duelov za sebou od roku 2004 a zdolali ho vo všetkých štyroch vzájomných zápasoch na MS (1930, 2006, 2010, 2022).

(Autor: SofaScore)

Mexiko neskórovalo v štyroch dueloch v sérii na svetových šampionátoch.

Andres Guardado nastúpil v základnej zostave Mexika a stal sa tak šiestym hráčom v histórii, ktorý si zahral na piatich majstrovstvách sveta.

Pripojil sa ku krajanom Antoniovi Carbajalovi a Rafaelovi Márquezovi, okrem nich štartovali na piatich turnajoch aj Nemec Lothar Matthäus a Argentínčan Lionel Messi s Portugalčanom Cristianom Ronaldom.

Tabuľka skupiny C

Z = zápasy, V = Výhry, R = Remízy, P = Prehry, B = Body

Priebeh zápasu Argentína - Mexiko

I. polčas:

Mexičania nastúpili v rozostavení 5-3-2 s vysokým pressingom a v prvom polčase sa im darilo brzdiť ofenzívne snahy súpera.

Argentínčania sa nedokázali vôbec presadiť, ani ich súperi vpredu veľa vody nenamútili a tak diváci na štadióne Lusail videli v úvodnej polhodine len jednu nepresnú strelu Mexika.

Ani ďalšie minúty nepriniesli šance, len Messiho prudký center priamo na bránku, ktorý vyboxoval Ochoa.

Argentínčania boli smerom dopredu bezradní, chýbala výstavba útoku a prekvapivé riešenia, ktoré by prerazili mexický blok. Úplne vypojený bol hviezdy Messi. V 41. minúte hlavičkoval La.

Martinez v šestnástke vysoko nad. Mexický rekordér v počte zápasov Guardado vydržal na ihrisku do 42. minúty, keď ho vystriedal Gutierrez.

Nového hráča ihneď po príchode na ihrisko fauloval Montiel a z následného priameho kopu takmer rozvlnil sieť Vega, no jeho pokus chytil E. Martinez.

II. polčas:

Ani jeden tréner nepristúpil počas prestávky k striedaniu. Argentína mala v 51. minúte priamy kop z dobej pozície, ale ten poslal Messi vysoko nad. Následný prienik di Mariu po pravej strane a prihrávka do vápna sa strelou neskončili.

Mexičania pokračovali v defenzívnom bloku a prakticky sa nepúšťali do útoku. Ten nechali len na Lozana s Vegom, ktorí sa snažili hroziť z brejkov. Nerozhodné skóre sa zmenilo z ničoho nič v 64. minúte.

Messi prvýkrát v zápase zostal nepokrytý, osem metrov pred šestnástkou si spracoval prihrávku od di Mariu a presnou strelou po zemi k pravej žrdi, na ktorú nedočiahol Ochoa, poslal Argentínu do vedenia - 1:0.

Mexiko zmenilo rozostavenie na 4-4-2 a oboch útočníkov nahradili Jimenez a Alvarado. Zmeny však veľký osoh nepriniesli a Mexičania si nedokázali vypracovať žiadne väčšie šance.

Argentína sa v záverečných minútach sústredila na defenzívu a nepodnikala žiadne odvážne útoky.

Jej víťazstvo definitívne spečatil v 87. minúte Fernandez, ktorý sa presadil peknou strelou po na krátko zahranom rohu. Na gól mu prihral Messi.

Hlas po zápase

/zdroj: DPA, ČT Sport/

Lionel Messi, kapitán Argentíny: "Nebol to z našej strany ideálny výkon, ale vyhrali sme a to si veľmi ceníme. Bol to pre nás náročný duel, sami sme si to komplikovali. Najmä v prvom polčase nám chýbal lepší pohyb a situácie sme neriešili správne."

Gerardo Martino, tréner Mexika: "Messimu stačí dať trochu priestoru a hneď je to pre vás na škodu. V zápase sa to až tak často nestávalo, no dal gól a ten zmenil celý duel. Stále máme šancu postúpiť, musíme však skórovať. Verím, že našu intenzívnu prácu dokážeme zužitkovať a budeme späť v hre."

Lionel Scaloni, tréner Argentíny: "Vedeli sme, že to bude ťažký zápas. Prvý polčas nebol dobrý z oboch strán. Cez prestávku sme urobili nejaké úpravy, chceli sme vytvoriť pre Lionela viac priestoru. Naše číslo desať potom urobilo to, v čom je najlepšie - dalo gól. Naši priaznivci si môžu začať turnaj užívať. My však musíme zostať nohami na zemi."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»Argentína zvládla reparát proti Mexiku. Messi strelil v Katare už druhý gól