Anketa Športová osobnosť Košíc sa chystá zapísať hetrik

Trofeje sú pripravené. Kto ich prevezme?
Trofeje sú pripravené. Kto ich prevezme? (Autor: Róbert Berenhaut)
Sportnet|29. nov 2011 o 00:00

Ešte síce nemožno hovoriť o nejakej bohatej tradícii, ale projekt Športová osobnosť Košíc zaznamená začiatkom februára 2012 do histórie športových ankiet svoj prvý „hetrik“.

Na galaprograme a Plese športovcov (4. 2.) v hoteli Doubletree by Hilton budú ocenení laureáti 3. ročníka čoraz populárnejšieho ŠOK-u.

KOŠICE. Opäť sú otvorené štyri súťažné kategórie - Top 10, Legenda, Nádej a ŠOK Fan. O podobe prvých troch rozhodujú členovia Košickej športovej akadémie, v kategórii ŠOK Fan majú hlavné slovo fanúšikovia, pre ktorých bude 1. decembra 2011 spustené internetové hlasovanie. Budú mať celý mesiac na to, aby poslali hlas svojmu favoritovi. O tom, že ŠOK Fan má v ankete Športová osobnosť Košíc silnú pozíciu, svedčí aj skutočnosť, že organizátori rátali vlani hlasy fanúšikov na tisíce. Najviac ich nazbierala fitneska Jana Kolbaská. Rok predtým v tejto kategórii triumfovala in-line korčuliarka Monika Veselá, čo svedčí o tom, že šancu presadiť sa majú aj relatívne menej populárne športové odvetvia. Interes fanúšikov o ŠOK Fan presviedča organizátorov ankety, že stavili na správnu kartu. A odmenou za zaslaný hlas budú pre jedného z vyžrebovaných fanúšikov dve vstupenky na záverečný galavečer. Preto neváhajte, a otvorte si webovú stránku www.sportovaosobnost.sk, kde nájdete všetky informácie o celom podujatí.

Tvrdý oriešok

Aj kategória Top 10 bude mať svojho absolútneho víťaza, ale to je tvrdý oriešok pre členov Košickej športovej akadémie, lebo vybrať ho spomedzi elitnej desiatky košických športovcov vôbec nie je jednoduché. Vlani došlo k vzácnej zhode medzi členmi KŠA, keď v podstate jednohlasne „prešiel“ na piedestál hokejista Peter Bartoš. Pochybnosti nevyvolal ani 1. ročník ankety, keď sa na pomyselný najvyšší stupienok pre najlepšieho športovca nášho mesta postavila trojskokanka Dana Velďáková. Aj teraz je v TOP 10 zopár horúcich kandidátov, ktorí si ocenenie Naj... rozhodne zaslúžia.

Chutné menu

Zaradiť do svojej ankety aj „Legendy“ bolo doslova povinnosťou organizátorov, lebo bohatá história košického športu si to žiadala. Veď povedzte, kedy by sa do Košíc podarilo dotiahnuť hokejovú brankársku legendu Jiřího Holečka, ktorý bol kedysi miláčikom tunajších fanúšikov? A treba priznať, že kategória „Legenda“ je pre organizátorov ankety veľmi príjemná „chuťovka“, lebo na tanieri pred nimi je každoročne mimoriadne bohaté menu... Žiaľ, to zatiaľ neplatí o kategórii „Nádej“, pretože adeptov, ktorí spĺňajú kritériá ankety, je stále iba poskromne. Ale, vždy sa niekto do tej trojky nájde...

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Anketa Športová osobnosť Košíc sa chystá zapísať hetrik