Anjeli čakajú horúcu juhotaliansku pôdu

Tréner Svitek. Euroliga preverí skutočnú silu jeho tímu.
Tréner Svitek. Euroliga preverí skutočnú silu jeho tímu. (Autor: Veronika Janušková)
Marián Špacai|27. okt 2010 o 00:00

Dobrí anjeli vhupnú do basketbalovej Euroligy rovnými nohami. Hneď na úvod ich totiž čaká jeden zo šlágrov skupiny. Obstarajú ho taliansky a slovenský majster.



KOŠICE. Cran Basket Taranto možno ešte nemá v Európe slávne meno, ale v súčasnosti prežíva svoje najlepšie obdobie. Vlani sa ako nováčik stal jedným z čiernych koňov Euroligy, keď porazil aj Valenciu a veľa nechýbalo, aby sa pozrel až do štvrťfinále, kde prenikli aj Dobrí anjeli. Zajtra o 20.30 hod. teda čaká na slovenského zástupcu hneď na úvod šichta ako hrom.

Skúsený, zohratý protivník

Podľa papierových prognóz by Taranto spolu s Košicami a Krakovom mali patriť k miernym favoritom skupiny, v ktorej sú ešte lotyšská Riga, francúzsky Mondeville a maďarský Pécs.

„Očakávame ťažký súboj. Podľa našich informácií budú mať domáce vehementnú podporu domáceho publika. Na horúcej juhotalianskej pôde nás teda čaká náročná úloha. Ide o veľmi zohraté družstvo, keďže pred sezónou došlo u nich len k zmene na pozícii pivotky, inak ostali pokope. V kádri majú skúsené hráčky," vie tréner Dobrých anjelov Štefan Svitek, že štart to zajtra bude poriadne ostrý.

Ako na tom aktuálne sú, ukážu až samotné euroliogové stretnutia. „Hodnotiť budeme môcť až po Eurolige. Jedna vec je dobre odohrať zápasy v domácej extralige proti súperom ako Rožňava a iná vec je Euroliga. Škoda, že sa nám zranili rozohrávačky a že nemohla proti Ružomberku hrať ani Dupreeová. To však patrí k športu, máme novú hráčku Musovičovú a pokúsime sa odviesť maximum."

Oproti minulým rokom malo byť plusom pre Dobrých anjelov, že tentoraz mali takmer celý káder k dispozícii skôr, a teda sa pripravovali pokope, keď dlhšie chýbala len Dupreeová. Napokon sa však osud s družstvom zase trošku pohral, a tak na poslednú chvíľu došlo k neočakávaným pohybom v kádri, keď Houstonová prišla len týždeň a pol pred Euroligou a Muasovičová dokonca iba štyri dni pred štartom. To sa môže spočiatku prejaviť na zohratosti.

„Takáto situácia nie je pre nás nová, sme na to zvyknutí z minulosti. Nie je to niečo nezvyčajné, s čím by sme sa nevyrovnali."

Čo najviac výhier

V uplynulej sezóne dosiahli Košice historický postup do štvrťfinále. Súperi si teda budú dávať veľký pozor, na žlto-modrých bude väčší tlak.

„V Eurolige je ten tlak stále. Máme svoje ciele, ale najdôležitejšie je vždy sa skoncentrovať na najbližší zápas. Ten je stále najťažší," prízvukuje Š. Svitek, ktorý aj pred začiatkom tohto ročníka Euroligy ostal verný svojej filozofii, že len veľmi nerád niečo vopred prognózuje.

„Ja budem spokojný, ak bude víťazstiev čo najviac, ale či ich má byť sedem, osem, alebo koľko, to ja hovoriť nebudem. Každý súper v našej skupine je zdolateľný a do každého stretnutia tak pôjdeme s tým, že chceme byť úspešní."

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Anjeli čakajú horúcu juhotaliansku pôdu