Ancelotti Liverpool nepovedie. Trénovať bude v budúcej sezóne

Carlo Ancelotti naposledy trénoval Real Madrid.
Carlo Ancelotti naposledy trénoval Real Madrid. (Autor: SITA/AP)
TASR|7. okt 2015 o 08:34

Samozrejme, že sa k trénovaniu chcem vrátiť, pretože je to moja vášeň. Teraz ale oddychujem a chcem si to užiť, hovorí Carlo Ancelotti.

LONDÝN. Futbalový odborník Carlo Ancelotti sa vráti k trénovaniu v budúcej sezóne. Ako uviedol na športovej konferencii v Londýne, momentálne si užíva voľno a na prácu na plný úväzok nemyslí.

"Samozrejme, že sa k trénovaniu chcem vrátiť, pretože je to moja vášeň. Teraz ale oddychujem a chcem si to užiť. Na ďalšiu sezónu budem pripravený," uviedol bývalý kouč Realu Madrid, Paríža Saint-Germain, londýnskej FC Chelsea, AC Miláno či Parmy.

Päťdesiatšesťročný Talian bol jedným z dvoch hlavných kandidátov na uvoľnené miesto v FC Liverpool. Na lavičku tímu zo štadióna Anfield napokon s najväčšou pravdepodobnosťou zasadne Nemec Jürgen Klopp.

Carlo Ancelotti netrénuje odvtedy, ako skončil v Reale Madrid.

Britské médiá v utorok informovali, že zástupcovia Kloppa sú v intenzívnom kontakte s vedením Liverpoolu. Pre Nemca je údajne pripravená trojročná zmluva, ktorú podpíše do konca týždňa.

Štyridsaťosemročný tréner ukončil svoje úspešné pôsobenie v Borussii Dortmund v máji. Predtým trénoval iba Mainz. V oboch kluboch vydržal zhodne po sedem rokov.

germany_soccer_cup_final-c50889fb46874aa_r3903_res.jpeg

Jürgen Klopp v máji skončil na lavičke Borussie Dortmund. FOTO - SITA/AP.

Do Liverpoolu sa s Kloppom presťahujú aj jeho asistenti Željko Buvač a Peter Krawietz. S oboma pôsobil v Borussi.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Ancelotti Liverpool nepovedie. Trénovať bude v budúcej sezóne