Rodina ho pol roka žiadala o lístky. Brady prvýkrát nastúpi proti Patriots

Hviezdny quarterback Tom Brady v drese Tampy Bay.
Hviezdny quarterback Tom Brady v drese Tampy Bay. (Autor: TASR/AP)
Miroslav Kováčik|1. okt 2021 o 14:10

Legendu amerického futbalu čaká výnimočný zápas.

BRATISLAVA. Devätnásť rokov mu oduševnene fandili. Jeho dres s číslom 12 bol žiadaným artiklom, ktorí fanúšikovia tímu New England Patriots takmer dve dekády hrdo nosili.

V nedeľu však budú musieť prijať fakt, že legendárny Tom Brady nebude na Gillette Stadium stáť na strane domácich. 

Prvýkrát vo svojej kariére nastúpi hviezdny quarterback proti tímu, v ktorom šesťkrát vyhral Super Bowl a vypracoval sa na hráča, o ktorom sa budú písať učebnice amerického futbalu.

Dnes je hráčom Tampy Bay Buccaneers a jeho návrat "domov" si nenechajú ujsť milióny fanúšikov, nielen za veľkou mlákou.  

"Je to ako Super Bowl v úvode sezóny," uviedla NFL na youtube kanáli. 

V upútavke pieseň od Adele

Zápas sa odohrá v nedeľu večer miestneho času (v pondelok o 2:20 SELČ, vysiela ho Premier Sport 2, pozn.). Je to logické, pretože súboje v tomto termíne majú v USA spravidla najvyššiu sledovanosť.

"Ja som sa na to tešil odvtedy, ako Brady prestúpil. A keďže sa vedelo, že v druhej sezóne budú hrať tieto tímy spolu, tak som si hovoril, že to musia dať do New Englandu. To inak nejde," povedal pre nfl.cz komentátor Jan Štigler. 

Špeciálnu upútavku na očakávaný súboj pripravila televízia NBC. V krátkom videu použila skladbu "Hello" od známej speváčky Adele.

V jej úvode sa spieva: "Ahoj, to som ja. Premýšľal som, či by si sa po všetkých tých rokoch nechcel stretnúť". Video pokračuje ďalej slovami: "Ahoj, z opačnej strany", ktoré dokonale sedia na Bradyho návrat. 

Brady: Nie je vhodný čas na spomínanie

Aj samotný quarterback, ktorý bude pod drobnohľadom fanúšikov či médií, priznal, že v niektorých ohľadoch bude zápas na Gillette Stadium jedinečný. 

"Poznám domácu šatňu, domáci tunel, viem ako fúka vietor. Viem o tom mieste všetko. Ako vonia, ako budú znieť fanúšikovia. Bude to pre mňa prvýkrát, čo budem na opačnej strane," povedal Brady v podcaste s názvom Let’s Go!.

Tampa Bay po príchode budúceho člena Siene slávy NFL výsledkovo ožila.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Americký futbal»Rodina ho pol roka žiadala o lístky. Brady prvýkrát nastúpi proti Patriots