Američania sa bavili na NHL aj na Macejka

(Autor: SITA/AP)
Tomáš Prokop|11. okt 2010 o 08:00

Tričká s logom Bostonu s menom Zdena Cháru sa vypredali v pražskej O2 aréne za tri hodiny.

PRAHA. NHL je biznis a Američania vedia, ako ho robiť. Či už je to v Detroite, Štokholme, alebo v Prahe. O2 aréna sa akoby na víkend premiestnila z Česka do Ameriky. V jej vnútri sa predávali hot dogy, pila cola a kupovali dresy tímov NHL.

Ľuďom prekvapujúco neprekážala ani cena, dres s menom za štyritisíc českých korún, bez mena za tri tisícky. „Predáva sa všetko. Tričká s menom Cháru zmizli za tri hodiny, ale záujem bol aj o Vrbatu, keď dal dnes dva góly. Dochádzajú nám zásoby, neviem, čo budeme predávať v nedeľu," konštatoval v sobotu jeden z predajcov.

Veľký rad na suveníry si vystál aj tréner českej reprezentácie Alois Hadamczik. „Sľúbil som vnukom, že dostanú dresy, jeden chce Vrbatu a druhý Krejčího a ja chcem byť dobrý dedo," s úsmevom prehodil skúsený kouč.

Na prvý zápas sa predpokladalo, že bude vypredané, napokon celkom nebolo. K absolútnej spokojnosti chýbalo okolo 1200 miest, ktoré ostali voľné z kapacity 16 500. Aj preto priekupníci veľmi nezarobili. Pred halou predávali lístky za oficiálne ceny a podľa reakcií kupujúcich sa im veľmi nedarilo. V nedeľu sa dali zohnať vstupenky ešte do všetkých sektorov, kapacita sa napokon zaplnila na 80 percent.

Najväčším plusom však bola atmosféra. Diváci sa správali presne podľa pokynov kocky nad ľadom, ktoré inicioval americký režisér.

Keď mali robiť hluk, robili hluk, keď sa mali bozkávať, bozkávali sa, keď mali kričať fanúšikovia Bostonu, kričali a naopak tiež. Zábava bola najmä na zámorský spôsob, ale ľudia v hale nepohrdli ani populárnym Macejkom. S úsmevom do tónov populárnej záhoráckej ľudovky vytlieskavali aj skupiny Američanov.

„Bolo vidieť, že sa tu už NHL hrala. Pred dvoma rokmi, keď sme tu boli s Tampou Bay, ľudia často nevedeli, čo majú robiť. Teraz sa už chytali na všetko, bolo to výborné," dodal spokojne Radim Vrbata.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Američania sa bavili na NHL aj na Macejka