Američan surovo vyradil Sobotku a rozhodol o postupe Česka

Justin Abdelkader s číslom 89.
Justin Abdelkader s číslom 89. (Autor: SITA/AP)
Vojtech Jurkovič|22. máj 2014 o 18:36

Český postup nad mladým tímom USA vyzeral ako jasná vec. Jágrovci viedli 4:1, no v posledných sekundách sa tréner Vladimír Ružička na striedačke modlil.

abde.gif

jurkovic_avizo.jpg
Z Minska od nášho redaktora VOJTECHA JURKOVIČA

MINSK. Zlomový moment zápasu sa udial v 27. minúte zápasu. Americký útočník Justin Abdelkader surovým výpadom rukami na hlavu a krk zrazil na ľad Čecha Vladimíra Sobotku, ktorý musel otrasený odísť do kabíny.

Spolu s ním aj Američan, ktorý dostal trest pät minút plus do konca zápasu. Česi dali v presilovke o dvoch hráčov dva góly a viedli 3:1. Ďalší gól Červenku rozhodcovia neuznali pre úmyselné kopnutie puku nohou.

„Mohli sme dať v presilovke aj štyri góly. V závere naši obrancovia nepochopiteľne znervózneli. Keď súper dotiahol na gól, poslednú minútu som sa na striedačke modlil,“ priznal sa český kouč Ružička.

Postihnutý Sobotka bol podľa neho v kabíne krátko po zápase relatívne v poriadku a mohol by nastúpiť na sobotňajšie semifinále. „Nebol zelený a plynule hovoril,“dodal Ružička.

Veterán Jaromír Jágr sa trpezlivo venoval aj ruským novinárom. „Za stavu 4:1 sme súperovi šancu dať žiť. Mohli sme na to doplatiť. Som rád, že si na svojom deviatom svetovom šampionáte opäť zahrám o medailu. V Bratislave pred troma rokmi a tu v Minsku som sa cítil najlepšie.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Američan surovo vyradil Sobotku a rozhodol o postupe Česka