Amatérske kluby môžu žiadať kompenzácie na zmiernenie dopadov pandémie

(Autor: Ivan Mriška)
SITA|5. mar 2021 o 19:45

Žiadatelia môžu žiadať 50 % oprávnených nákladov klubu za oprávnené obdobie.

BRATISLAVA. Amatérske športové kluby s mládežníckou základňou môžu požiadať o štátny finančný príspevok na zmiernenie dopadov pandémie ochorenia Covid-19.

Fond na podporu športu už vyhlásil novú výzvu, ktorá je tentoraz určená práve pre amatérske športové kluby. Informoval o tom oficiálny web Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV).

Na budúci týždeň bude už rok od prvého rozhodnutia štátnych orgánov obmedziť športový život na Slovensku. Do riadnych koľají sa nedostal ešte ani v súčasnosti, aktuálne sú športoviská opäť zatvorené.

Trpia prevádzkovatelia infraštruktúry aj športové kluby, ktoré sú sčasti odkázané len na členské príspevky či dotácie od samospráv alebo štátu. Len minimum z nich vedelo doteraz požiadať o finančný príspevok na krytie strát, ktoré spôsobilo zatvorenie športovísk.

Fond na podporu športu v piatok 5. marca zverejnil avizovanú Výzvu na zmiernenie dopadov pandémie Covid-19 pre amatérske športové kluby.

Oprávnení žiadatelia môžu žiadosti o finančnú pomoc za obdobie od marca do decembra 2020 posielať v termíne od 30. marca 2021 do 15. apríla 2021.

Podmienkou je, aby športové kluby mali minimálne desať aktívnych športovcov a v roku 2019 boli ich príjmy a výnosy minimálne vo výške 20-tisíc eur.

"Maximálna výška pomoci pre jeden klub je limitovaná vo výške 50 eur na jedného aktívneho športovca do 23 rokov s minimálne tromi účasťami v súťaži podľa stavu k 30. septembru 2019 (na základe údajov zo žiadostí národných športových zväzov o príspevok uznanému športu na rok 2020),“ uvádza Fond na podporu športu.

Celkovo je na výzvu pre amatérske športové kluby vyčlenená suma vo výške 4 milióny eur. Už skôr vyčlenil Fond na podporu športu v zmysle dohody s Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu SR pre profesionálne kluby sumu 6 miliónov eur.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Amatérske kluby môžu žiadať kompenzácie na zmiernenie dopadov pandémie