Valverdeho stav je priaznivý, mohol by pretekať ešte v tomto roku

Alejandro Valverde mal pomáhať Nairovi Quintanovi. Movistar má takto problém.
Alejandro Valverde mal pomáhať Nairovi Quintanovi. Movistar má takto problém. (Autor: TASR/AP)
SITA|22. aug 2017 o 15:20

Španiel by sa mohol do súťažného diania vrátiť v Číne.

MADRID. Zranený španielsky cyklista Alejandro Valverde sa možno ešte v tomto roku objaví v súťažnom sedle bicykla.

Jeden z najväčších smoliarov tohtoročnej Tour de France, kde si po páde na trase úvodnej časovky v nemeckom Düsseldorfe zlomil jabĺčko v kolene a kosť v členku, sa zotavuje rýchlejšie ako sa pôvodne predpokladalo.

Tridsaťsedemročný jazdec Movistaru si podľa El Periódico už tento týždeň vyskúša jazdu na bicykli a v októbri by mohol stihnúť preteky Okolo Kuang-si v Číne, ktoré premiérovo zaradili do kalendára UCI WorldTour.

Šesťetapové podujatie sa uskutoční v dňoch 19.- 24. októbra a bude spojené s galavečerom odovzdávania výročných cien Medzinárodnej cyklistickej únie.

"Veľa bude záležať na tom, ako odpovie na stupňujúcu sa záťaž v tréningu jeho ľavé koleno. Rehabilitačný program do týchto chvíľ zvláda na jednotku," napísali o Valverdem španielske médiá, citoval ich aj Cyclingnews.

Valverde je z minulosti tretí, štvrtý aj dvakrát šiesty muž celkového poradia Tour de France, šesťnásobný medailista z majstrovstiev sveta a jeden z najkomplexnejších cyklistov súčasnosti.

V tomto roku až do zranenia nazbieral jedenásť víťazstiev vrátane triumfov na pretekoch Okolo Katalánska, Okolo Baskicka, Okolo Andalúzie, či jarných klasík Liége-Bastogne-Liége a Valónsky šíp.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Valverdeho stav je priaznivý, mohol by pretekať ešte v tomto roku