Aj bez viacerých hráčov myslia Michalovce na víťazstvo

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Autor: archív)
Róbert Andrejov|5. nov 2016 o 00:00

Proti ViOnu im budú chýbať Žofčák, Škutka či Koscelník, otázny je Mensah.

MICHALOVCE. Prvoligových futbalistov michalovského MFK Zemplín čaká v sobotu o 17. hodine štvrté domáce stretnutie v sérii.

V predošlých troch nazbierali dokopy päť bodov (za výhru nad Trenčínom a remízy s Prešovom a Senicou) a teraz by radi pridali ďalšie. Ich súperom bude FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble, proti ktorému nastúpia v pozícii jasného favorita.

Mužstvu od Žitavy patria koncové svetlá tabuľky a v lige nezvíťazilo už jedenásť zápasov.

Siahol aj do dorastu

Po dvoch remízach v rade chcú žlto-modrí opäť zabodovať naplno, avšak budú sa musieť popasovať s absenciou viacerých hráčov.

Mimo hry sú Martin Koscelník, Igor Žofčák, Jozef-Šimon Turík, Marcos Calero Perez, Dávid Škutka, Pavol Bellás a otázny je aj štart Emmanuela Mensaha.

„Škoda, že práve na tento dôležitý zápas prišli karty a zranenia. Urobíme však všetko preto, aby sme ho zvládli a bodovo sa súperovi ešte viac vzdialili. Káder máme široký, príležitosť dostanú ďalší hráči. Ani po dvoch remízach sa nálada v kabíne nezhoršila, chlapci sú odhodlaní a víťazne naladení,“ skonštatoval michalovský kormidelník, ktorý kvôli chýbajúcim útočníkom musel siahnuť do dorastu, odkiaľ vytiahol ukrajinského strelca Ilju Tereshchenka.

Dať gól a neinkasovať

V základnej zostave Zemplínčanov budú určite minimálne tri zmeny.

„Nič sa nedá robiť, musíme sa s absenciami zmieriť. Čakám podobný zápas ako naposledy, súper bude určite zatiahnutý v defenzíve a hrať na brejky. Verím, že sa nám podarí v prvom polčase dať nejaké góly a vzadu si udržíme nulu, tak ako so Senicou, aj keď sme v defenzíve urobili nejaké chyby. Lepšie sa nám hrá proti mužstvám, ktoré chcú hrať otvorený futbal, vtedy má aj zápas vyššiu úroveň, tak to bolo s Trenčínom či Prešovom. Verím, že aj ľudia si nájdu cestu na štadión, hoci večer už bude chladnejšie, ale ich pomoc budeme potrebovať,“ uviedol Anton Šoltis.

V prvom vzájomnom meraní síl sa pri Laborci zrodila bezgólová remíza. Dočkajú sa diváci gólu dnes?

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Aj bez viacerých hráčov myslia Michalovce na víťazstvo