2. LIGA: LIPANY ZVLÁDLI PSYCHICKY DÔLEŽITÉ DERBY PROTI BARDEJOVU

(Zdroj: FB/FC LK, Autor: FC LK)
Peter Cuninka|9. sep 2018 o 22:35

VsFZ/Šéfredaktor

Druholigisti z Lipian po minisérii troch prehier po sebe nestrácali vieru v to, že túto nepriaznivú bilanciu otočia. Bodový zisk im len tesne ušiel predtým na Lokomotíve Košice, čo ich dosť škrelo, ale hotovali sa konečne prelomiť smolu doma proti Bardejovu. Kolektívu ŠK Odeva to vyšlo a východoslovenské derby s Partizánom sa skončilo jeho úspechom.

(Zdroj: FB/FC LK, Autor: FC LK)

Pre oba tímy to bolo náročné stretnutie hlavne z pohľadu psychiky a herného sebavedomia. Ako domáci, tak aj hostia vedeli, že toto môže byť jeden z kľúčových zápasov jesene z hľadiska ďalšieho počínania si. "Bol to pre nás naozaj dôležitý duel, lebo sme potrebovali prelomiť neúspechy, ktoré nás sprevádzali v minulých kolách," rozhovoril sa jeden z najskúsenejších hráčov Lukáš Janič. Zmienil sa aj o uplynulých sklamaniach. "V Poprade sme si verili, no vyfasovali sme debakel a posadili sme domácich na koňa. Rovnako sme pomohli uchytiť sa naposledy Lokomotíve, ktorá sa trápila. Takže sme boli mužstvom, ktoré uľahčili situáciu dvom súperom. Tých sme posadili na koňa. A aj preto sme sa obávali, aby sme aj do tretice takto nedarovali body ďalšiemu rivalovi. Našťastie sme ostatný zápas zvládli."

Do prestávky diváci góly nevideli. Pritom na taktickej porade si hostitelia hovorili, že sa treba vrátiť k tým výkonom v minulých kolách, ktoré boli obstojné a priniesli ja dobrú hru, či bodový zisk. "Mám na mysli stretnutia s Trebišovom či Pohroním, hoci sme vtedy prehrali. Lenže výkon bol v tomto meraní síl dobrý a rozhodli štandardky. Aj proti Lokomotíve sme tiež nehrali zle, ale zlomila nás diskutabilná penalta. Avšak na sklamania sme nechceli myslieť, opierali sme sa o to, čo sme v tomto ročníku dosiaľ ukázali. Teda to dobré."

(Zdroj: FB/FC LK, Autor: FC LK)

V prvom polčase mali domáci zo dve šance, kým súper hrozil z brejkov. Lipany hrali proti silnému vetru a to im kazilo kombinačný úmysel. "Počas prestávky však nepanovala u nás nervozita. Naopak, prevládal pokoj, optimizmus, chlapci si verili, že to dokážeme a tak sa aj po zmene strán stalo." Sebadôvera víťaza narástla po tom, čo hostia sa dopustili priestupku proti pravidlám – faulu v šestnástke a Lipany sa z penalty ujali vedenia. Exekútorom jedenástky bol netradičný strelec Jozef Bujňák. Pritom práve Lukáš Janič je jednotkou určenou na tieto situácie. "Lenže ja som nebol v týždni k dispozícii, ani som netrénoval, takže som to prenechal Jožkovi, ktorý si veril. Už v pohárovom stretnutí v stredu v Pavlovciach nad Uhom tiež zužitkoval jedenástku a zúročil aj rozhodujúci pokus pri penaltovom rozstrele a vyšlo mu to aj tentoraz."

Stav 1:0 nakopol Lipany, tie sa dostali do viacerých možností. "Aj ja som mohol skórovať. Hru sme mali pod kontrolou a v závere sme to poistili druhým zásahom po peknej prihrávke a parádnom zakončení Kristiána Hirku. Treba však povedať, že aj Bardejovčania mali nepríjemné brejky, hoci do tutoviek sa nedostávali," dodal na záver Lukáš Janič.

(Zdroj: futbalsfz.sk, Autor: SFZ)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»2. LIGA: LIPANY ZVLÁDLI PSYCHICKY DÔLEŽITÉ DERBY PROTI BARDEJOVU