Aktuality

Futbalový kemp brankárov

Tomáš Gemza|3. júl 2017 o 19:59

Druholigový klub FK Pohronie zorganizoval v dňoch 28. až 30. júna 2017 v Žiari nad Hronom futbalový kemp brankárov.

V troch dňoch sa nádejní brankári z regiónu okresov Žiar nad Hronom, Banská Štiavnica a Žarnovica zúčastnili kempu pod vedením trénera a stále aktívneho gólmana Maroša Pažouta. Zdokonalili sa v pádoch, vybiehaní, v rozohrávke, či centrovaných loptách. Každú tréningovú jednotku zhodnotili na videu a poukázali činnosti, na ktorých treba popracovať.

 

Kemp sa uskutočnil v rámci trojdňového cyklu, ktorý začínal ráno o 9.00 a končil popoludní o 17.30. Chlapci absolvovali 2 tréningy denne a tri dvojhodinovky teórie, spojenej s rozborom tréningovej jednotky.

 

Tréner Maroš Pažout ku kempu povedal: “Absolvovali sme 6 hodín teórie, ktorú sme preniesli aj do šiestich tréningových jednotiek. Chlapci sa mohli vidieť aj na videu, kde najlepšie pochopili chyby, ktoré treba odstrániť, resp. čo treba zdokonaliť. Zmyslom takýchto kempov je hlavne naučiť budúcich brankárov detailom, konzultovať s nimi zápasové situácie. Určite budeme v tomto trende pokračovať aj v budúcnosti.”

 

Kempu sa zúčastnili:

Tomáš Gubka, Šimon Pažout, Lukáš Struhár, Denis Slaný, Marek Vendlek, Peter Tabernaus, Patrik Lučaník, Samuel Ríz (všetci FK Pohronie), Adrián Šimo (FK Sitno Banská Štiavnica), Marek Kapusta (ŠKF Kremnica)

Súvisiaci obsah