DARČEK K NARODENINÁM

Ján Miroľa|14. aug 2018 o 00:00

Po dvoch odohraných kolách v 6. lige ObFZ Prešov majú na konte plný počet bodov už len TJ Sokol Ľubotice B a AŠZ Torysa. Druhý menovaný tím zdolal v prvej runde kontumačne doma Kendice 3:0, naposledy vyhral v Malom Šariši 2:0. Hrajúci prezident hosťujúceho klubu Martin Križalkovič sa dal počuť, že si k nováčikovi, ktorý po minulej sezóne vypadol z piatej najvyššej súťaže, išli po víťazstvo a aj ho získali. „A to napriek absencii troch hráčov základnej zostavy – Martina Jašša, Matúša Lazoríka a Huberta Križalkoviča,“ poznamenal na úvod rozprávania. Podľa jeho ďalších slov mali hostia zápas od prvej minúty vo svojich rukách, boli aktívnejší a utvrdzovali sa v tom, že trojbodový cieľ nie je nereálny. Okrem dvoch presných zásahov si dokázali vypracovať aj ďalšie sľubné príležitosti, tie však už ostali z ich strany nevyužité. Mal na mysli aj situáciu, pri ktorej mal muž zápasu, dvojgólový Maroš Bujňák, blízko k hetriku, no mal smolu, keď jeho pokus zastavila žrď. Napriek tomu bolo čo oslavovať... „Presne tak. Nestáva sa to často, no Marošovi to tak vyšlo, že si k 25. narodeninám, ktoré mal presne v deň zápasu, dal takýto darček. Pred prvým gólom si pekne spracoval prihrávku v šestnástke a vystrelil, druhý zaznamenal po rozohraní rohového kopu. My sme mu v kabíne blahoželali už pred úvodným výkopom, a, samozrejme, každý si predstavoval, že by to bolo pekné osláviť to aj takýmto spôsobom. Vyšlo to, no netreba za tým hľadať nič výnimočné, lebo Maroš nie je žiaden sviatočný strelec, naopak, patrí k tradičným zakončovateľom v našom mužstve.“

Toľko k príjemnej „gólovonarodeninovej“ téme, ktorá sa môže vyskytnúť v prípade každého futbalistu len raz za rok, no nie každý sa dokáže v slávnostný deň presne takto zviditeľniť. Ešte v samom závere stretnutia mali Malošarišania možnosť trocha zdramatizovať vývoj, no Tomáš Džačovský nepremenil penaltu. „Kopol ju zle, po zemi, nášmu brankárovi Patrikovi Sedlákovi stačil tradičný zákrok a loptu zachytil na brucho. Určite to tak malo byť, lebo podľa nášho názoru sa žiadna jedenástka kopať nemala,“ dodal M. Križalkovič.

Úplne na záver nám nedalo neopýtať sa na finálový zápas 25. ročníka Letného pohára ObFZ Prešov, ktorého bude Torysa účastníkom a o vzácnu trofej sa pobije so Žipovom. „Pred nami sú ešte dva ligové duely, v ktorých sa šetriť určite nebudeme a pôjdeme za víťazstvami,“ odkazuje prvý muž toryského futbalu do Rožkovian a do Šarišských Draviec.  

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: