Montérky vymenia za dresy. Chcú prekvapiť Slovan Bratislava

Ivan Mriška|2. sep 2020 o 18:00

Duel proti Slovanu Bratislava bude pre malý klub FK Beluša veľkým sviatkom.

BRATISLAVA. Vo štvrtok sú na programe dve stretnutia Slovnaft CUPu. Pozornosť sa sústredí do treťoligovej Beluše, kde pricestuje úradujúci šampión a najslávnejší slovenský klub.

„Tešíme sa, bude to oslava pre celú dedinu. Verím, že ich môžeme potrápiť. Veď každý zápas sa začína od 0:0. Tak ako sme sa my báli proti Brvništu, oni sa budú teraz báť nás. Pohárové zápasy sú nevyspytateľné a vždy ťažšie pre favorita,“ pred zápasom povedal najlepší strelec Beluše Adam Gáborík.

Oslavujú 70 rokov

Kanonier Beluše vie, že ak sa chcú so spoluhráčmi pokúsiť o senzáciu, musia hrať na viac než sto percent.

„Vyžmýkame zo seba všetko, čo je v nás. Iba tak môžeme byť úspešní,“ dodal kanonier treťoligistu.

Futbalový klub v Beluši oslávi budúci rok výročie, 70 rokov organizovaného futbalu v obci. Stretnutie proti Slovanu Bratislava bude preto akýmsi predkrmom pred oslavami.

Škoda len, že pre opatrenia spojené s koronavírusom bude na štadión umožnený vstup len tisícke divákov. Vypredané je už teraz.

„Nebude to sviatok len pre náš maličký klub, ale pre celý región. Príde nás podporiť celé Považie,“ zaprial si prezident FK Beluša Ján Bakoš.

Futbalový klub z päťtisícovej obce sa na svojom útulnom štadióne už dvakrát stretol so zástupcom Fortuna ligy. Dunajskej Strede podľahol 0:1 a Zlatým Moravciam 1:4.

„V oboch zápasoch sme ukázali, že sa dá odohrať vyrovnaná partia aj s tímom z najvyššej súťaže. V kútiku duše preto budeme dúfať, že sa postaráme o prekvapenie. Stretnutie bude zaujímavé aj v tom, že v Slovane pôsobí aj náš bývalý hráč Pavol Holeščák,“ dodal.

(Autor: FK Beluša)

Dres menia za montérky

Pred dvomi rokmi sa Beluši podarilo ovládnuť tretiu ligu Západ, ale vo vyššej súťaži sa nepredstavila. Pre peniaze.

„Máme obmedzený rozpočet, celé financovanie klubu je založené na dobrých vzťahoch. Preto skáčeme len do takej výšky, na akú máme. U nás hrajú hráči za drobné, to čo má v inej dedine jeden, to u nás traja. Tvoríme však výbornú partiu a to u nás futbalistov drží. Rodinná atmosféra. Chalani nemajú problém vymeniť dres za montérky, chytiť do rúk lopatu a pomáhať pri zveľaďovaní areálu,“ prezradil manažér klubu.

V predsezónnych ambíciách majú v Beluši jasno.

„Baviť ľudí dobrým futbalom, aby chodili radi a tešili sa spolu s nami,“ uzavrel Bakoš.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Montérky vymenia za dresy. Chcú prekvapiť Slovan Bratislava