Fortunaligistu hostili gulášom a krkovičkou. Klobúk dole, odkázal Tomáš Ďubek

Ivan Mriška|2. sep 2020 o 20:00

Podkonice majú len niečo cez 900 obyvateľov. Skoro toľko ľudí sa tam prišlo pozrieť na ViOn Zlaté Moravce / Vráble.

PODKONICE. Veľký futbalový sviatok sa konal v dedinke pri Banskej Bystrici. V druhom kole Slovnaft CUPu tam pricestovali futbalisti Zlatých Moraviec.

Hostia potvrdili rolu favorita a vyhrali jasne 4:1. Domáci štvrtoligista sa však za svoj výkon hanbiť nemusí.

„Dali sme do zápasu všetko. Bol to pre nás futbalový sviatok a dopadol nad očakávania,“ povedal po zápase manažér FK Podkonice Roman Patráš.

Tri zlepené góly

Do 27. minúty bol stav 0:0, no Fortunaligista za desať minút trikrát prekonal domáceho gólmana a prakticky rozhodol o osude zápasu.

„Škoda zlepených gólov, mohli sme súpera potrápiť ešte viac. Napriek tomu sme spokojní, vyšlo nám počasie a organizačne bolo všetko pripravené tak, ako sme chceli. Bola pre nás česť hrať s takým súperom. Hráčov sme hostili guľášom a krkovičkou,“ dodal.

Štvrtoligové Podkonice už raz súpera z Fortuna ligy v pohári privítali, Dunajská Streda tam vyhrala 4:0.

„Oproti minulému zápasu s ligistom sme boli odvážnejší a hrali sme organizovanejšie. Dovolili sme si aj zaútočiť, za čo sme dostali odmenu. A to sa cení, pretože nie každý deň dá malá dedina gól Fortunaligistovi,“ pousmial sa.

Nemajú sa za čo hanbiť

Šťastným strelcom bol v 38. minúte Ján Kostúrik.

„Škoda, že sme spálili viacero šancí, mohlo to byť ešte veselšie. Napriek tomu musíme byť spokojní,“ povedal po zápase.

„Opäť po roku sme si vyskúšali hrať proti Fortunaligistovi a zas nám to podľa očakávaní nevyšlo. Všetci sme si to však užili a nemáme sa za čo hanbiť,“ doplnil obranca Róbert Dlhoš.

Duel sledovalo 825 platiacich divákov, ktorí museli dodržiavať sprísnené opatrenie spojené s koronavírusom.

„Všetci museli mať rúška, hlásili sme to štyrikrát za zápas. Vážime si, že to ľudia nebrali na ľahkú váhu. Pretože my sami sme sa báli, aby sa v tíme neobjavil koronavírus a aby sme toto prestížne stretnutie mohli odohrať,“ uviedol Patráš.

Chváli aj záložník ViOnu

Podľa organizátorov sa na zápase stretli ľudia z celého regiónu. Od Bacúcha až po Hontianske Nemce. Prišli sa pozrieť aj na Zlatomoravčana Tomáša Ďubeka, ktorý má v tíme Podkoníc množstvo priateľov a zápas mal pre neho špecifickú príchuť.

„Prišiel som do známeho prostredia a musím dať klobúk dole pred domácimi, ako zápas zvládli. Či už po hernej alebo organizačnej stránke. Krásne ihrisko, výborná atmosféra, pohostinní ľudia. Zápas splnil svoj účel. Takto by to malo vyzerať, keď príde Fortunaligista na dedinu,“ nešetril slovami chváli záložník Tomáš Ďubek, ktorý pochádza z neďalekého Zvolena.

Podkonice sú aktuálne v štvrtej lige na prvom mieste tabuľky.

„Chodím sa pravidelne pozerať na ich zápasy. Fandím im, preto im prajem, aby v tejto sezóne postúpili do tretej ligy. Určite na to majú,“ uzavrel ligový kanonier.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Fortunaligistu hostili gulášom a krkovičkou. Klobúk dole, odkázal Tomáš Ďubek