Slovensko na MS v hokeji 2024
Slovensko
MS v hokeji 2024
15.05.2024, Skupina B
4 - 0
2:0, 0:0, 2:0
Poľsko na MS v hokeji 2024
Poľsko

Draftovaný útočník musí hrať v obrane. Za Poliakov nechytá ani jeden rodený Poliak

Poľská radosť na MS v hokeji 2024.
Fotogaléria (10)
Poľská radosť na MS v hokeji 2024. (Autor: TASR/AP)
Šimon Čop|15. máj 2024 o 15:00

Tréner Pardavý varuje, aby Slováci nestrácali koncentráciu.

OSTRAVA. Už len to, že sa dostali medzi hokejovú elitu, je veľkým prekvapením. A to, že už medzi najlepšími získali bod, je priam senzácia.

Poľsko je najbližším súperom Slovenska na majstrovstvách sveta v hokeji.

Adepta na vypadnutie trénuje Slovák Roman Kaláber. Pracuje s dvadsiatimi hráčmi z poľskej ligy. Len dvaja si zahrali v českej Tipsport extralige a jediný pôsobil v zámorí.

Aj z tohto stručného konštatovania sa dá vyčítať, aký výsledok sa dnes očakáva. Ak duel prebehne podľa papierových predpokladov, Slovensko by malo jednoznačne vyhrať za tri body.

Fotogaléria z tréningu Slovenska pred zápasom s Poľskom (MS v hokeji 2024)

Poľský novinár varuje

Nasvedčuje tomu už výsledok z prípravy. Slováci v Žiline vyhrali pohodlne 6:1. Prvé tri góly strelili za šesť minút a do konca prvej tretiny viedli 4:0.

"Ešte som nevidel taký rýchly hokej, ako keď ste v Žiline dali za štrnásť minút štyri góly," hovorí známy poľský novinár Michał Białoński.

"Ale toto bude pre vás psychicky ťažký zápas. Pasca. Budete si myslieť, že s Poľskom vyhráte aj s ľavou rukou. Myslím si, že zvíťazíte, ale nebude to také ľahké ako v Žiline, lebo naši už hrajú dvakrát lepšie a v každom zápase naberajú skúsenosti," predpovedá.

Slovensko od Poľska ešte na svetových šampionátoch nedostalo gól. V roku 1995 v B divízii vyhralo 10:0 a aj pri jedinom strete medzi elitou v roku 2002 sa zrodila jednoznačná výhra 7:0.

Poliaci však tento rok ešte neodohrali stretnutie bez streleného gólu. Do lotyšskej bránky dostali rovno štyri puky (4:5pp), raz sa presadili proti Švédsku (1:5) a dvakrát proti Francúzsku (2:4).

Pozor na koncentráciu a podceňovanie

Slováci sa na najbližšieho súpera naladili oddychom. Hráči mimo zostavy si boli zakorčuľovať, ďalší si vyčistili myseľ.

"Boli sme hrať golf s chalanmi, zabavili sme sa. Hral som s Markom Daňom a porazili sme "Trta", takže pokračujeme dobre naladení," hovoril o včerajšom programe Martin Fehérváry.

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2024»Draftovaný útočník musí hrať v obrane. Za Poliakov nechytá ani jeden rodený Poliak