Zvyšné zápasy berú futbalisti Dlhého Klčova ako prípravu na novú sezónu

Mužstvo OcFKDlhé Klčovo.
Mužstvo OcFKDlhé Klčovo. (Autor: fb)
Róbert Andrejov|13. máj 2017 o 00:00

V jari vyhrali iba raz, dopláca na kondičný deficit. Šancu dostávajú aj vlastní odchovanci.

DLHÉ KLČOVO. Jarná časť sezóny futbalistom Dlhého Klčova (okres Vranov nad Topľou) zatiaľ nevychádza podľa predstáv.

Mužstvo z Vranovského okresu neokúsilo chuť víťazstva už šesť zápasov v rade, keď za ten čas dokázalo len trikrát remizovať.

V tabuľke štvrtej ligy Sever sa stále drží v hornej päťke, ale súperi pod ním sa už začali doťahovať.

Boli blízko výhry

Vstup do jarnej časti pritom mali Zemplínčania úspešný, lebo v prvom tohtoročnom súboji zdolali doma Spišské Podhradie 2:1. Odvtedy však na trojbodový zisk čakajú márne.

„V ostatnom zápase, ktorý sme hrali na vlastnom trávniku s Radvaňou nad Laborcom, sme mali aj smolu, lebo vyrovnávajúci gól sme dostali v poslednej minúte. Avšak v predošlých dueloch sme mali kondičný deficit, pretože neabsolvovali sme celú zimnú prípravu. Hneď sme naskočili do majstrovských zápasov. Prvý súboj sme ešte so šťastím vyhrali, ale postupom času sa prejavovalo to, že v zime sme netrénovali. Myslím si však, že proti Radvani sme si už zaslúžili o ten gól vyhrať, zápas sme mali rozhodnúť už skôr,“ skonštatoval kapitán Dlhého Klčova Vladimír Jenčko.

Chcú stabilizovať káder

Podľa tohto skúseného futbalistu, ktorý bol dlhé roky oporou Vranova nad Topľou, súvisia slabšie jarné výsledky aj s tým, že káder OFK sa v zime rapídne pozmenil. Preč odišiel Peter Zahradnik či Ukrajinci Yaromir Loboda, Vladyslav Mykuliak a Mykola Hibaliuk.

„Namiesto nich prišli chlapci z nižších súťaží a šancu dávame aj vlastným odchovancom, ktorí predtým, keď boli v mužstve skúsenejší hráči, sedeli len na lavičke. Teraz majú šancu okúsiť štvrtú ligu,“ hovoril 41-ročný Vladimír Jenčko.

Na Dlhé Klčovo čaká do konca sezóny ešte poltucet stretnutí s tímami z rôznych častí pelotónu.

S akými cieľmi do nich pôjdu?

„Chceme nazbierať ešte nejaké body a skončiť v tabuľke čo najvyššie. Nehráme o záchranu ani o postup, preto zvyšné súboje budeme brať skôr ako prípravu na nový ročník, aby sme našli správnu základnú zostavu a stabilizovali káder,“ dodala opora OFK.

Článok vyšiel v týždenníku Vranovské noviny.

Vranovské noviny.
Vranovské noviny. (Autor: archív)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Zvyšné zápasy berú futbalisti Dlhého Klčova ako prípravu na novú sezónu