Zvolen vyhral prvé finále po nájazdoch

(Autor: SITA)
Sportnet|7. apr 2013 o 18:41

Prvý zápas vyšiel domácemu Zvolenu, rozhodujúci nájazd premenil Brabenec.

BRATISLAVA. Hráči HKM Zvolen uspeli v úvodnom stretnutí finále Slovnaft play-off Tipsport extraligy 2012/2013, keď v nedeľu večer v domácom prostredí zdolali HC Košice 2:1 po samostatných nájazdoch a v sérii hranej na štyri víťazstvá sa ujali vedenia 1:0.

Po dvoch bezgólových tretinách otvoril skóre duelu v 47. min Košičan Samuel Mlynarovič, no o päť minút neskôr vyrovnal Peter Zuzin. Rozhodnutie neprinieslo ani predĺženie a na rad prišli samostatné nájazdy. V nich o triumfe domácich rozhodol v druhej sérii Kamil Brabenec.

Aj po nedeli platí, že Košice v tejto sezóne ešte vo Zvolene nezvíťazili. V siedmom vzájomnom súboji v tomto súťažnom ročníku si víťaz základnej časti pripísal už šiesty triumf.

Druhý zápas finálovej série je na programe v pondelok 8. apríla o 18.00 h opäť pod Pustým hradom.

HKM Zvolen - HC Košice 2:1 (0:0, 0:0, 1:1, -0:0, 1:0) po nájazdoch

Góly: 52. P. Zuzin (Čierny) - 47. Mlynarovič (Matis, Svitana)

Rozhodujúci nájazd: Brabenec

Rozhodcovia: Kubuš, Jonák - Gajan, M. Korba, vylúčení 5:5, presilovky 0:0, v oslabení 0:0, 5286 divákov. Stav série: 1:0

Zvolen: Šimko - L. Čierny, Juraško, Novajovský, J. Mucha, Hraško, Hertl, Pichnarčík - P. Zuzin, Brabenec, Podkonický - Škvaridlo, L. Jurík, Michal Chovan - Čurilla, M. Jurík, Kalla - Puliš, Mahdalík, Martin Ďaloga

Košice: Hylák - Cebák, Štrbák, Kolba, Šeda, Martin Chovan, M. Takáč, Michal Novák - Marcel Haščák, Pašek, R. Jenčík - Spilar, T. Marcinko, Jokeľ - Š. Novotný, Marek Slovák, T. Hričina - P. Svitana, Mlynarovič, Matis

Milan Staš, tréner Košíc (zdroj: RTVS): "Bol to ťažký zápas z hľadiska defenzívy, dokázali nás dostať pod tlak. Urobili sme individuálnu chybu, po ktorej sme inkasovali. V nájazdoch sme už nemali šťastnú ruku, nepremenili sme ani jeden a preto sme prehrali. Vedeli sme, že to bude o bránení a výkonoch brankárov, tí dnes podali výborné výkony, nedarilo sa strelcom."

Peter Mikula, tréner Zvolena (zdroj: RTVS): "Mali sme aj šance rozhodnúť zápas v prvých 60 minútach, bola to zbytočná dráma. Košice sme dostali pod tlak, ale slabina bola, že sme nepremieňali šance. Budeme chcieť vyhrať aj zajtra, uvidíme, čo na to súper."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Zvolen vyhral prvé finále po nájazdoch