Zvolen sa rozlúčil so štyrmi hráčmi, tím s veľkou pokutou

SITA|14. mar 2008 o 14:28

ZVOLEN 14. marca (SITA) - Vedenie hokejového extraligistu HKm Zvolen sa po neúspešnej štvrťfinálovej sérii play off so Skalicou rozhodlo uvoľniť niekoľko hráčov. Novú zmluvu už neponúknu brankárovi Vladimírovi ...

ZVOLEN 14. marca (SITA) - Vedenie hokejového extraligistu HKm Zvolen sa po neúspešnej štvrťfinálovej sérii play off so Skalicou rozhodlo uvoľniť niekoľko hráčov. Novú zmluvu už neponúknu brankárovi Vladimírovi Hudáčkovi a útočníkovi Lukášovi Juríkovi. Klub neuplatnil opciu ani na ďalšieho ofenzívneho hráča Viktora Kubenka. Aj napriek záujmu sa vedenie HKm nedohodlo na novom kontrakte s útočníkom Janom Kopeckým, ktorý zo Zvolena tiež odchádza. Ďalších piatich nemenovaných hokejistov ponúknu Zvolenčania iným klubom na výmenu. "Nechceme na týchto hráčoch zarábať a ani ich menovať, sú stále vývojaschopní, no buď pôsobili v mužstve dlhšie, alebo im sezóna nevyšla podľa predstáv," uviedol generálny manažér HKm Zvolen Ivan Piovarči.

Vo Zvolene zostávajú centri úderných troch útokov Filip Turek, Peter Klouda, Ján Lipiansky. Zvolenčania rokujú aj s Luďkom Krayzelom, ktorého by radi v klube videli aj v budúcej sezóne. V otázke brankára má vedenie HKm už jasnejšie, no meno zatiaľ prezradiť nechce. "Pokročili sme v otázke brankára, vyvíja sa to sľubne, tento post, ktorý nebude pre klub problematický, obsadíme kvalitným gólmanom. Mužstvo doplníme aj o ďalších mladších hráčov - srdciarov a bojovníkov. Možno nepôjde o známe mená, aj keď nevylučujem, že dvaja hokejisti budú známejší," dodal I. Piovarči.

Zahanbujúca domáca prehra 2:8 v šiestom stretnutí štvrťfinálovej série (2:4) so Skalicou sa odrazí na zárobkoch celého tímu. Mužstvo dostalo pokutu 1 milión Sk a keďže sezóna sa pod Pustým hradom skončila skôr, za apríl vyplatí vedenie iba polovičné platy.



kj;pp;mj

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Zvolen sa rozlúčil so štyrmi hráčmi, tím s veľkou pokutou