Zvolen postúpil do semifinále, Košice vedú 3:2

(Autor: TASR)
Sportnet|14. mar 2013 o 20:23

Košickí hokejisti opäť využili výhodu domáceho ľadu, Zvolen po výhre po nájazdoch vyradil Banskú Bystricu.

BRATISLAVA. Hokejisti HKm Zvolen zvíťazili vo štvrtkovom piatom zápase Slovnaft play-off Tipsport extraligy 2012/2013 nad Banskou Bystricou 3:2 po predĺžení, celú sériu vyhrali 4:1 a postúpili do semifinále.

Zverenci trénera Petra Mikulu prehrávali 0:1 aj viedli 2:1, duel poslal do predĺženia Ján Sýkora. V ňom gól nepadol a o triumfe domáceho mužstva rozhodol v samostatných nájazdoch útočník Jaroslav Kalla.

Hráčom HC Košice sa vo štvrtok dvakrát podarilo dotiahnuť jednogólové vedenie hosťujúceho Popradu, víťazný presný zásah na 3:2 zaznamenal v 56. min mladík Štěpán Novotný.

Vicemajster vedie v sérii 3:2 na zápasy a v sobotu 16. marca môže u súpera spečatiť postup medzi kvarteto semifinalistov.

HC Košice - HK Poprad 3:2 (1:2, 1:0, 1:0) - stav série: 3:2

Góly: 15. Jokeľ (Slovák), 32. Štrbák (Cebák), 56. Novotný (Jokeľ, Cebák) - 4. S. Takáč (Vaic, Stanfield), 18. Vandas (Hvila, Suchý).

Vylúčení: 0:4 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: P. Jonák, D. Konc - Gajan, M. Korba, 5135 divákov

Košice: Hylák - Cebák, Štrbák, Deyl, Šeda, Michal Novák, Macejko, M. Takáč - Š. Novotný, Marek Slovák, Jokeľ - Marcel Haščák, Pašek, R. Jenčík - P. Svitana, T. Marcinko, Spilar - O. Gmitter, T. Hričina, Boltun

Poprad: Sidor - D. Devečka, Fabian, M. Šterbák, R. Suchý, Kovačevič, D. Brejčák, Kurali, Jáchym - Smotrila, Štals, Ľ. Vaic - Vandas, Balán, Hvila - D. Buc, Klouda, Jabrocký - Matúš Paločko, P. Stanfield, S. Takáč

Milan Staš, tréner Košíc: "Vstup do zápasu sme nemali najlepší, zaskočil nás rýchly gól hostí. Dokázali sme odpovedať, žiaľ pred koncom prvej tretiny išiel súper do vedenia po našej individuálnej chybe. V druhej tretine sme už boli lepší, súpera sme dostávali pod tlak a podarilo sa nám vyrovnať. V tretej tretine sme jasne dominovali a vytvorili sme si veľa šancí. Čakali sme na svoju príležitosť a tá prišla v podobe dorážky Novotného. Chlapcom patrí vďaka, že dreli celý zápas a splnili to, s čím sme išli do zápasu."

Milan Jančuška, tréner Popradu: "Do tretice sme prehrali nešťastne o gól. Je to škoda, pretože sme začali dobre a vyhrávali 1:0 i 2:1 a mali sme šance zvýšiť náskok. Nepodarilo sa to a dnes rozhodli presilovky. Čo je rarita, my sme nehrali ani jednu. Košice potom na nás vyvinuli tlak a podarilo sa im dať rozhodujúci gól. Zbrane neskladáme a urobíme všetko pre to, aby sme sa vrátili do Košíc."

HKM Zvolen - HC´05 B. Bystrica 3:2 sn (0:0, 2:1, 0:1, - 0:0, 1:0) - konečný výsledok série: 4:1

Góly: 33. Juraško (L. Jurík, Chovan), 37. Brabenec (P. Zuzin), rozhod. sam. nájazd Kalla - 25. Hudec, 47. Ján Sýkora (Macík, Kubka)

Vylúčení: 8:8 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:1, rozhodovali: Baluška, J. Konc - P. Šefčík, M. Valach, 4174 divákov

Zvolen: Šimko - L. Čierny, Juraško, Pichnarčík, J. Mucha, Hraško, Hertl, Z. Tóth - P. Zuzin, Brabenec, Podkonický - Škvaridlo, L. Jurík, Michal Chovan - Ľ. Zuzin, Kalla, Čurilla - Puliš, M. Jurík, Martin Ďaloga

Banská Bystrica: Chorošun - Richter, Bambúch, Kubka, Ketner, J. Predajniansky, O. Janík, Rosandič, Biro - R. Macík, M. Hudec, Ján Sýkora - Juraj Sýkora, Češík, Lunter - Mikolášek, M. Trochta, Lantoš - Danton, Zigo, B. Jankovič

Peter Mikula, tréner Zvolena: "Posledný krok býva najťažší, videli sme to v plnej miere. Tento zápas bol vyvrcholením nášho snaženia, no Bystrica bola veľmi zdatný súper. Treba chápať históriu vzájomných zápasov, myslím si, že aj keď to bolo na nervy a šance sme nepriemeňali, treba nielen nás, ale aj Bystricu pochváliť. Naša vôľa po semifinále bola obrovská, som rád, že sme sériu dotiahli do takého konca, aký sme si všetci priali."

Vladimír Országh, kouč B. Bystrice: "Videli sme veľmi dobré vyvrcholenie dramatickej série. Prehrať v nájazdoch bolo dôstojné, aj celý výkon vo štvrťfinále boil dôstojný. Prehrať proti asi najväčšiemu favoritovi na titul nie je hanba, ukázali sme nezlomnosť, chlapci si zaslúžia poďakovanie. Nič sme Zvolenu nedarovali, hráči nechali na ľade srdce."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Zvolen postúpil do semifinále, Košice vedú 3:2