Zvolen do letnej prípravy s kvartetom brankárov

SITA|6. máj 2009 o 13:42

Hokejisti HKm Zvolen začali v stredu 6. mája s letnou prípravou na novú sezónu 2009/10.

ZVOLEN. Trénerské duo Miloš Holaň a Vladimír Hiadlovský malo na prvom tréningu k dispozícii kvarteto brankárov a 23 korčuliarov. U hráčov nie veľmi obľúbená príprava na suchu pod Pustým hradom potrvá do piatka 3. júla a po dvojtýždňových dovolenkách na ľad vykorčuľujú Zvolenčania v pondelok 20. júla.

Po štvrtom mieste v uplynulom súťažnom ročníku v klube skončili definitívne svoje pôsobenie Igor Murín, Jan Dlouhý, Antti Bruun, Peter Huba, Lukáš Hvila, Marek Dubec, Peter Barinka a Peter Sivák. Vedenie HKm počíta aj s odchodom gólmana Mateja Kristína do tímu HK Orange 20 a rokovania o nových zmluvách prebiehajú ešte z pôvodného kádra s Ladislavom Čiernym a Martinom Štrbom. "V súčasnosti ešte neviem povedať, aká je šanca na dohodu s týmito hráčmi, rokovania sú veľmi náročné," povedal pre agentúru SITA generálny manažér Zvolenčanov Ivan Piovarči. Novými tvárami vo zvolenskej kabíne sú Miroslav Javín, Patrik Rimmel, Lukáš Martinka, Jiří Suchý, Jan Sochor, Vladimír Kubus a Vladislav Baláž. Brankár Matúš Andreanin bude vo Zvolene pôsobiť počas očakávaného pôsobenia Kristína v reprezentačnom mužstve do 20 rokov. V medzisezónnom období sa Zvolenčania dohodli na predĺžení spolupráce s Martinom Gálikom. Útočník doteraz v HKm hosťoval z Nitry, kde mu skončila zmluva. Prípravu s mužstvom dospelých absolvuje aj kvarteto minulosezónnych juniorov - Tomáš Marcinek, Vladimír Mikula, Martin Haas a Michal Babkovič. "Radi by sme posilnili káder ešte aspoň o jedného útočníka. Chceli by sme do svojich radov získať skúseného centra," prezradil Ivan Piovarči.

Predbežný káder extraligového tímu HKm Zvolen pred štartom letnej prípravy pred sezónou 2009/2010:

Brankári: Ján Laco, Lukáš Škrečko, Matej Kristín, Matúš Andreanin

Obrancovia: Miroslav Javín, Juraj Cebák, Michal Juraško, Patrik Rimmel, Juraj Valach, Lukáš Martinka, Jiří Suchý, Marek Ďaloga

Útočníci: Tomáš Tatar, Filip Turek, Libor Pavliš, Jan Sochor, Michal Chovan, Vladimír Kubus, Vladislav Baláž, Richard Lelkeš, Milan Jurík, Filip Macejka, Martin Gálik, Tomáš Marcinek, Vladimír Mikula, Martin Haas, Michal Babkovič.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Zvolen do letnej prípravy s kvartetom brankárov