Zvíťazí Iuventa po desiatich rokoch?

Návrat kanonierky. Po dlhej dobe nastúpi doma Marianna Rebičová.
Návrat kanonierky. Po dlhej dobe nastúpi doma Marianna Rebičová. (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|11. aug 2016 o 00:00

Okrem domácich Michaloviec sa predstavia Kisvárda, Rostov na Done a Lublin.

MICHALOVCE. Jedna z michalovských športových hál – Chemkostav aréna – bude počas nastávajúceho víkendu dejiskom tradičného Memoriálu Tomáša Jakubču, ktorý tohto roku napíše už svoju 23. kapitolu.

Organizátori turnaja sa opäť pochlapili a do metropoly Zemplína dotiahli špičkové európske hádzanárske tímy. Okrem usporiadateľskej Iuventy Michalovce sa pri Laborci predstavia aj ruský Rostov na Done, poľský Lublin a maďarská Kisvárda.

Olympiáda im to sťažila

Prestížny turnaj odštartuje v piatok o 18. hodine atraktívnym zápasom Iuventy s Rostovom na Done, ktorý je aktuálny ruský vicemajster, a vyvrcholí v nedeľu o 13.30 hod. záverečným ceremoniálom.

„Od 20. ročníka sa snažíme turnaj organizovať na špičkovej úrovni. Sme radi, že aj tento rok bude kvalitne obsadený, hoci kvôli letným olympijským hrám v brazílskom Riu de Janeiro, kde je plejáda hádzanárskych reprezentantiek, sme mali sťaženú úlohu v zháňaní tímov. Mnohé kluby počas olympiády fungujú v „núdzovom“ režime a majú iný scenár prípravy. Viaceré sa turnajov nezúčastňujú vôbec a naplno začnú fungovať až po skončení olympiády,“ uviedol športový riaditeľ Iuventy Jaroslav Čúrny.

Uvidia nové posily

Aj rozhodcovské obsadenie bude na vysokej úrovni, jednotlivé stretnutia budú viesť česká dvojica Jiří Opava – Pavel Válek a skúsení domáci arbitri Peter Richvalský – Valér Cibere.

„Čo sa týka nášho družstva, tak na turnaji odohrá dva večerné súboje a v nedeľu záverečný zápas. Na rozdiel od minulých rokov, keď sme zo sústredenia išli rovno na turnaj, teraz už máme za sebou previerky v Kisvárde, takže po hernej stránke by to mohlo byť z našej strany lepšie. Verím, že diváci si do Chemkostav arény cestu nájdu a špičkový turnaj si nenechajú ujsť, lebo takéto kvalitné celky nechodia do Michaloviec každý deň. Prvýkrát uvidia nové hráčky v našom tíme, najbližšie sa potom družstvo doma predstaví až v septembri v ligovej súťaži,“ dodal Jaroslav Čúrny.

Športový riaditeľ Iuventy Jaroslav Čúrny o jednotlivých tímoch:

HK Rostov na Done (Rusko)

„Má síce niekoľko ruských reprezentantiek na olympiáde, ale vďaka našim dobrým vzťahom s jeho dánskym kormidelníkom Janom Lesliem sa nám podarilo tento kvalitný celok na turnaj pritiahnuť. Výprava ruského klubu priletí na Slovensko už v utorok popoludní a strávi tu pomaly týždeň. Nepríde teda len na turnaj, ale bude tu aj trénovať. Ich účasť si ceníme o to viac, že je to ich jediný letný výjazd do Európy. Po turnaji sa presúvajú naspäť do Ruska. Rostov má výborný káder, v ktorom nechýbajú špičkové hráčky ako Xenia Makeevová, Regina Šimkuteová, Ukrajinky Viktoria Borščenková a Julia Managarová, ktorá už síce má ruský pas, ale túto krajinu bude môcť reprezentovať až o rok. Inak by teraz bola tiež určite v Riu. Rostov teda bude aj bez reprezentantiek veľmi silný a určite nás dobre preverí.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Zvíťazí Iuventa po desiatich rokoch?