Žreb slovenských džudistov nevystrašil, utešiteľa nepotrebovali

TASR|13. aug 2004 o 15:59

Atény 13. augusta (TASR) - Žreb na vrcholných podujatiach býva pre džudistov hybnou pákou, niezriedka aj poriadne vystraší. Obaja slovenskí džudisti Jozef ...

Atény 13. augusta (TASR) - Žreb na vrcholných podujatiach býva pre džudistov hybnou pákou, niezriedka aj poriadne vystraší. Obaja slovenskí džudisti Jozef Krnáč v -66 a Zoltán Pálkovács v -100 však zachovali ľadový pokoj, a tak sa tréner Rastislav Mezovský nedostal do pozície utešiteľa. Ako je známe, Jozef Krnáč bude mať v nedeľu za súpera v 1. kole Nigérijčana Abdou Allasane Dji Bo. Zoltán Pálkovács v -100 vkročí na tatami olympijskej haly Ano Liossia až vo štvrtok 19. augusta a bude to mať v úvode podstatne ťažšie s Francúzom Ghislainom Lemairem.

"Ak mám povedať pravdu, ani neviem, aká bola u nich na žreb reakcia," povedal R. Mezovský. "Nevyjadril sa ani jeden, ani druhý, možno aj preto, že keď som im žreb oznamoval vo štvrtok večer, tak už o ňom vedeli. Pálkovács si detaily prečítal z internetu."

Povzbudivo pôsobia slová trénera - keď ideme vyhrávať, súperov si netreba vyberať. "Ani jeden, či Krnáč, alebo Pálkovács nebol zdutý, keď sa dozvedel mená súperov, čo je dobré znamenie. Lepšie je na tom Krnáč, žreb je dobrý, aj keď nie super. Nigérijčana v úvode bolo treba ako soľ, pretože Dodo je tým známy, že potrebuje niekoho na rozbeh. Piatkový tréning sme odkrútili v pohode a bol typicky medzinárodný. Kóju sme mali hneď pri Austrálčanoch a Zolo si zazápasil so Semírom Pepicom, ktorý, ako je známe, nastúpi v austrálskych farbách v +100. Okrem Austrálčanov prišli aj Maďari, a tak bol k dispozícii i bývalý olympijský víťaz z Barcelonyď92 Antal Kovács. Keďže však Maďari doleteli len nedávno, trénovali iba zľahka na zemi v newaze."

Krnáčovi opäť poslúžil ako sparring Libor Pulc. R. Mezovský: "Obaja sa po raňajšom tréningu pobrali do mesta aj preto, že nejdú na slávnostné otvorenie. Zoltán Pálkovács v olympijskej dedine zostal, keďže nebude na otvorení chýbať. S Pulcom sa nám spájajú aj problémy a nesúvisia len s jeho zdĺhavým cestovaním a meškaním. V deň ostrých bojov ho nepustia do haly, ani do rozcvičovne, preto sme museli hľadať na rozohriatie iných partnerov. Dohodol som s Rakúšanmi, že v sobotu poslúži úradujúcemu európskemu šampiónovi Paischerovi v -60 Dodo Krnáč a v nedeľu mu Paischer službu vráti. Aj Zolo bude mať partnerov, buď mu pomôže Pepic, alebo Kovács, pretože mu vzhľadom na žreb nie je konkurencia."

V džudistickom tábore sa intenzívne párali reklamné nášivky na kimonách, ktoré prešli cez prísnu kontrolu. "Na tento účel som si do batožiny pribalil nožničky a žiletku," popisuje svoje krajčírske umenie tréner Mezovský. "Na každej súčasti odevu môže byť len jedna nášivka. My používame kimoná značky Norris a všetky znaky okrem jednej sme pohotovo vypárali. Viac párali tí borci, ktorí používajú značku Adidas."

Športová hala Ano Liossia zapôsobila na trénera trochu stiesnene, napriek značnej kapacite až 8000. "Miesta pre divákov sú dosť strmé, veľa priestoru pri dvoch tatami nieto. Vo štvrtok po žrebe bolo v hale dosť chladno, klimatizácia bežala naplno. Neviem, čo urobia diváci, koľko tepla nadýchajú počas súťaže, no obavy vznikli. Na chlad si v tréningových priestoroch haly Dekelia, ktorá je v blízkosti Olympijskej dediny, sťažoval aj Pálkovács. Na samotnú súťaž si budú musieť obaja pre istoru zobrať do haly aj bundy a teplé ponožky."

Semír Pepic, bývalý slovenský reprezentant a vicemajster Európyď99, dnes austrálsky reprezentant, je odhodlaný na OH vyniknúť v plnom lesku. Keď ho tréner Mezovský po žrebe kamarátsky ďnaťukolď, že už teraz je vzhľadom na priechodnosť súperov deviaty, tak Semír sa zdravo rozčúlil: "Čo deviaty, ja som sem prišiel vyhrať." Pepic sa v 1. kole stretne so Sergiom Andresom Camachom z Kolumbie a potom s víťazom duelu Majid Al Ali (Kuvajt) - Martin Boonzaayer (USA).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijsk黎reb slovenských džudistov nevystrašil, utešiteľa nepotrebovali