Zosadí Serenu z trónu? Kerberová je už blízko

Anguelique Kerberová môže byť novou svetovou jednotkou už o pár dní.
Anguelique Kerberová môže byť novou svetovou jednotkou už o pár dní. (Autor: TASR/AP)
SITA|20. aug 2016 o 08:53

Uvidíme, čo sa stane v ďalších dňoch. Keď príde ten správny čas, možno sa posuniem na prvé miesto v rebríčku, povedala Kerberová.

MASON. Nemeckú tenistku Angelique Kerberovú delia už iba dve víťazstvá od prvej priečky vo svetovom rebríčku. Pri neúčasti zranenej Sereny Williamsovej potrebuje získať titul na turnaji v Cincinnati, aby Američanku po 183 týždňoch jej vlády zosadila z trónu na vrchole renkingu.

V piatok vo štvrťfinále sa k nej priblížila výhrou nad Španielkou Carlou Suárezovou-Navarrovou 4:6, 6:3, 6:0. Williamsová v Cincinnati ovládla uplynulé dva ročníky, tentoraz ju na turnaj nepustili problémy s ramenom.

Kerberová si napriek veľkej šanci nepripúšťa žiaden tlak. "Samozrejme, každý sa ma pýta na post svetovej jednotky. Uvidíme, čo sa stane v ďalších dňoch. Keď príde ten správny čas, možno sa posuniem na prvé miesto v rebríčku. Stále je to však veľmi dlhá cesta. Je však už kratšia ako pred pár dňami, keď sa tento turnaj začínal," povedala Kerberová.

Nemka postúpila ďalej aj napriek problémom s ramenom.
Nemka postúpila ďalej aj napriek problémom s ramenom. (Autor: TASR/AP)

V Cincinnati si už raz finále zahrala, v roku 2012 prehrala s Číňankou Na Li. V piatok so Suárezovou-Navarrovou sa v prvom sete trápila, urobila až sedemnásť nevynútených chýb. Od ďalšieho dejstva už mala duel plne pod kontrolou.

V semifinále na Kerberovú čaká Rumunka Simona Halepová, ktorá ťahá šnúru trinástich výhier v rade. Kerberová ju zdolala vo štvrťfinále Wimbledonu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Zosadí Serenu z trónu? Kerberová je už blízko