Zóna je pre Majerčáka znova priorita

V. Majerčák a M. Vejačková na Rally Rožňava.
V. Majerčák a M. Vejačková na Rally Rožňava. (Autor: Peter Podolinský)
Peter Podolinský|15. jún 2017 o 00:00

Slovenský šampionát v rely i Zóna strednej Európy smerujú na Rally Hustopeče.

DOBŠINÁ. Posádka tímu L Racing Vlastimil Majerčák a Michaela Vejačková sa v aktuálnom ročníku seriálu majstrovstiev Slovenska v rely po troch podujatiach držia na dobrej štvrtej priečke.

Rovnako ako v minulej sezóne štartujú s vozidlom Ford Fiesta R5 v triede 2.

Veľké prestávky

„Medzi podujatiami boli mesačné rozostupy, na môj vkus to boli veľké prestávky. Tento čas sme si vypĺňali testami a štartom na pretekov do vrchu na Jahodnej. Tu sme dosť podstatne zasa zmenili setup pred Rallye Tatry a bola to dobrá zmena,“ začal jazdec Vlastimil Majerčák.

Prvé a tretie podujatie slovenského seriálu hodnotí kladne.

„V Rožňave i na Rallye Tatry sme dosahovali konkurencieschopné časy. Aj keď sme dosiahli len na piate resp. šieste miesto. Rally Prešov pre nás znamenala sklamanie. Zvolili sme nevhodné pneumatiky a keďže prvý servis bol až po piatich rýchlostných skúškach, tak nebola možnosť na nápravu. Celkovo sme po troch pretekoch na 4. mieste, co v aktuálnej konkurencii nieje zlé. Budeme sa snažiť stále zbierať co najviac bodov. Hoci je sezóna ešte len za začiatku, v silnej konkurencii nieje priestor ani na najmenšiu chybu. Rozdiely sú len v sekundách.“

Zóna strednej Európy

V minulom roku si posádka vynikajúco počínala v seriály pretekov Zóny strednej Európy (CEZ).

Vlaňajšie prvenstvo by radi obhájili. V rámci CEZ zatiaľ štartovali len na jednom podujatí, Rebenland Rallye v Rakúsku, kde skončili na druhom mieste.

Druhé podujatie 23. Miskolc Rallye v Maďarsku vynechali, dali prednosť Rally Rožňava, ktorá štartovala v tom istom termíne.

Najbližší víkend budú CEZ i majstrovstvá Slovenska pokračovať podujatím Rally Hustopeče.

„Seriál CEZ je pre nás aj v tomto roku priorita. V Maďarsku sme neštartovali, no pozorne ho sledujeme. Zatiaľ sa najlepšie darí maďarskej posádke Hadik, Kertész. Na Morave chceme bodovať čo najlepšie, aj keď konkurencia bude obrovská,“ uzavrel Majerčák.

Rally Hustopeče sa bude konať 16. a 17. júna.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Zóna je pre Majerčáka znova priorita