Zo 17-člennej nominácie sú otázni len traja

Sportnet|5. jan 2010 o 00:00

sobotu 30. januára na galaprograme spojenom s reprezentačným Plesom košických športovcov v hoteli Doubletree by Hilton vyhodnotia Športovú osobnosť Košíc za rok 2009.

KOŠICE. V Anketu organizuje spoločnosť Progress Promotion v spolupráci s mestom Košice a Košickou športovou akadémiou. Známe sú už mená desiatich osobnosti, z ktorých na galavečere vzíde i absolútny víťaz, ktorý okrem malej plastiky dostane i veľkú putovnú trofej, na ktorej bude jeho meno. Organizátori vyhodnotia aj ďalšie kategórie - Legenda, Nádej a Fan. Práve posledná kategória zatiaľ nepozná svojho víťaza. Do 31. decembra totiž športoví fanúšikovia mohli hlasovať za tú-ktorú osobnosť na stránke: www.sportovaosobnost.sk. S Branislavom Koniarom sme sa pozhovárali o blížiacom sa sviatku košických športovcov.

Hlasovanie fanúšikov sa začalo začiatkom decembra. Aký bol záujem?

"Myslím si, že na 1. ročník môžeme byť spokojní. Svoj hlas odovzdalo cez internet okolo tisíc fanúšikov. Presné číslo zatiaľ nebudem uvádzať, lebo v týchto dňoch ešte výsledky verifikujeme, aby boli dodržané podmienky hlasovania, ale zásadné rozdiely neočakávame."

Mala fanúšikovská obec úzky okruh kandidátov, alebo 400 mien v databáze športovcov jej nestačilo?

"Skôr platí druhá možnosť. Okruh kandidátov bol široký, dokonca sme našu databázu museli doplniť o ďalšie mená."

Poznáte už výsledky hlasovania? Kto bude Športovou osobnosťou Košíc za rok 2009 na základe hlasovania fanúšikov?

"Víťaza už poznáme, no výsledky ešte musíme overiť a meno ešte nebudem prezrádzať. Môžeme oznámiť, že vyhral zástupca relatívne malého športu a víťazkou ŠOK FAN je žena. A taktiež môžem povedať, že sa nám nezopakuje meno, čiže v už známych nomináciách táto športovkyňa nefiguruje. Potvrdila sa akási mobilizácia stavovskej základne, respektíve klubovej príslušnosti. Niektoré športové odvetvia sa naozaj zmobilizovali a niektoré zostali fanúšikmi nepovšimnuté. Pripisujem to aj tomu, či základňa toho-ktorého športu je skôr konzervatívna, alebo je viac orientovaná online a na prácu s informačnými technológiami."

Došlo k nejakým zmenám pri galaprograme?

"V tomto týždni očakávame dodávku plastík od autora. Čo sa týka samotnej účasti ocenených športovcov, tak máme tri otázniky. Nevieme, aký bude mať režim futbalista Ján Novák a taktiež je otázna účasť kulturistu Igora Kočiša. Vyzerá to tak, že budeme mať celkom pekné zastúpenie."

Takže by mala byť lepšia účasť športovcov, ako na nedávnom vyhodnotení najlepších športovcov Slovenska, keď naň prišli len dvaja vodní slalomári Pavol Hochschorner a Michal Martikán...

"Verím, že áno. Menšia zmena nastala pri moderátoroch. Marek Petráš ostáva, no ospravedlnila sa nám Lenka Hriadeľová-Čviriková, ktorej pracovné povinnosti nedovoľujú pricestovať do Košíc. Inak, svoju účasť prisľúbili speváčka Katka Knechtová či atletická legenda - chodec Jozef Pribilinec. Pracujeme na tom, aby sa vyhlásenia zúčastnili ako hostia i ďalšie veličiny nášho športu rokov minulých."

Ako sa tešia košickí športovci na svoj reprezentačný ples?

"Niektoré športové kluby potvrdili rezervácie vstupeniek, iné čakajú ešte na svoj program a vylosovanie súťaží koncom januára. Cez stránku podujatia sa kontaktujú ďalší, takže sme radi, že športovci, ale aj fanúšikovia chcú byť pri tom."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Zo 17-člennej nominácie sú otázni len traja