Zlatá tretra sa mu stala osudná. Americký trojskokan neobháji olympijské zlato

Trojskokan Christian Taylor na atletickom mítingu P-T-S v areáli X-bionic sphere v Šamoríne 11. septembra 2020.
Trojskokan Christian Taylor na atletickom mítingu P-T-S v areáli X-bionic sphere v Šamoríne 11. septembra 2020. (Autor: TASR)
TASR, SITA|21. máj 2021 o 14:05

V Ostrave si roztrhol achilovku.

WASHINGTON. Dvojnásobný olympijský šampión v trojskoku Christian Taylor si na atletickom mítingu Zlatá tretra v Ostrave roztrhol achilovku.

Tridsaťročný Američan tak prišiel o šancu obhájiť v Tokiu zlatú medailu z Ria de Janeiro.

Taylor ešte stihol v Ostrave absolvovať štyri pokusy a obsadiť piatu priečku výkonom 16,36 m.

Zranenie achilovky je pre skokanov najobávanejšie, pre štvornásobného majstra sveta a druhého muža historických tabuliek môže znamenať aj koniec kariéry.

"Príšerná správa. Nemám slová v tejto chvíli," zverejnila podľa AFP Taylorová priateľka, rakúska atlétka Beate Schrottová."Trhá mi to to srdce, ale verím, že sa cez to dostane a bude bojovať o návrat."

Dvojnásobný olympijský víťaz a štvornásobný majster sveta je už po úspešnom operačnom zákroku, ktorý podstúpil vo štvrtok v Nemecku.

"Je to achilovka na pravej nohe a kompletne sa roztrhla. Operácia sa však vydarila a dali to nejako dokopy. Christian bol spokojný," skonštatoval jeho tréner Rana Reider na portáli BBC Sport.

Na otázku, či jeho zverenec bude ešte tento rok späť v súťažnom dianí, odpovedal: "Nemyslím si to."

Tridsaťročný rodák z Fayetteville Taylor je najúspešnejší trojskokan posledného desaťročia.

K zlatým medailám na OH 2012 v Londýne a OH 2016 v Riu de Janeiro pridal aj štyri tituly majstra sveta v Degu 2011, Pekingu 2015, Londýne 2017 a zatiaľ naposledy v Dauhe 2019.

V jagavej zbierke má aj striebro z halového svetového šampionátu v Istanbule 2012. Jeho osobný rekord 18,21 m je druhý najlepší výkon histórie hneď po svetovom rekorde Jonathana Edwardsa (18,29).

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Atletika»Zlatá tretra sa mu stala osudná. Americký trojskokan neobháji olympijské zlato