Zlatá medailistka Vadovičová si od ministra prevzala osobné auto

TASR|21. okt 2008 o 12:34

Kia Ceed Kombi v symbolickej zlatej farbe patrí zlatej medailistke z Pekingu.

BRATISLAVA. Kľúčiky od nového špeciálne upraveného vozidla Kia Ceed Kombi v symbolickej zlatej farbe si v utorok prevzala z rúk ministra vnútra a podpredsedu vlády Roberta Kaliňáka zlatá pekinská paralympionička Veronika Vadovičová.

Dvadsaťpäťročná strelkyňa, ktorú ako prvú slovenskú zdravotne postihnutú profesionálnu športovkyňu zastrešilo Stredisko štátnej športovej reprezentácie Ministerstva vnútra SR, získala pre Slovensko v metropole Číny prvú najcennejšiu medailu.

Minister vnútra poprial rodáčke z Trnavy veľa šťastných kilometrov a vyjadril želanie, aby jej pomohlo hlavne k jednoduchej dostupnosti k tréningu a ku všetkým veciam, ktoré si človek potrebuje zariadiť. "Naša zásluha na jej úspechu je minimálna, keďže Veronika je u nás len od jari, ale veríme, že jej napomôžeme získať ešte viac medailí. To je to najmenej, čo môžeme my urobiť, oni robia veľa pre Slovensko," pokračoval Kaliňák.

Pre Vadovičovú je automobil nevyhnutnou súčasťou života. "Keď mám pokazené auto, nikam sa nedostanem. Bývam na dedine a doprava nie je prispôsobená tak, aby som mohla odísť vtedy, keď to potrebujem," povedala športovkyňa žijúca v Šelpiciach. "Jazdím sedem rokov, bez nehody a bez pokuty. Polícia ma zastavila zatiaľ iba raz, aj to v rámci bežnej kontroly," dodala.

Na strelecký duel Vadovičová - Kaliňák si minister zatiaľ netrúfa. "Keby sme mali strieľať proti sebe, vzdal by som sa už dopredu. Keby sme mali strieľať spolu, bol by som veľmi vhodným zátiším pre jej výkony. Ja som naposledy z desiatich metrov na základnej škole trafil elektrickú zástrčku," vzdal politik hold výkonom zdravotne postihnutej športovkyne.

Pekinská bilancia Veroniky Vadovičovej:

  • vzduchová puška 40: 1. Vadovičová 494,8 (392+102,8)
  • športová puška 3x20: 4. Vadovičová 667,8 (570+97,8)
  • vzduchová puška 60 mix: 6. Vadovičová 703,7 (599+104,7)
  • ľubovoľná malokalibrovka 60: 8. Vadovičová 687,4 (586+101,4)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Zlatá medailistka Vadovičová si od ministra prevzala osobné auto