Veľká smola. Vlhová tesne nezískala ani bod, zjazd vyhrala Shiffrinová

Petra Vlhová.
Petra Vlhová. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR, SITA|16. mar 2022 o 12:25 (aktualizované 16. mar 2022 o 13:05)

Vo finále Svetového pohára boduje iba 15 najlepších pretekárok.

Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní - Courchevel/Méribel (Francúzsko)

Ženy - zjazd:

1.

Mikaela Shiffrinová

USA

1:27,00 min

2.

Joana Hählenová

Švajčiarsko

+ 0,10 s

2.

Christine Scheyerová

Rakúsko

+ 0,10 s

4.

Michelle Gisinová

Švajčiarsko

+ 0,14 s

5.

Lara Gutová-Behramiová

Švajčiarsko

+ 0,16 s

6.

Ragnhild Mowinckelová

Nórsko

+ 0,22 s

7.

Ester Ledecká

Česko

+ 0,28 s

16.

Petra Vlhová

Slovensko

+ 0,78 s

COURCHEVEL/MÉRIBEL. Slovenská lyžiarka Petra Vlhová obsadila vo finálovom zjazde Svetového pohára nebodované 16. miesto a v súboji o veľký glóbus významne stratila.

Stredajšie preteky vo francúzskom dejisku Courchevel/Méribel vyhrala je veľká rivalka Mikaela Shiffrinová a Američanka má v priebežnom poradí pred záverečnmi tromi súťažami náskok 156 bodov. Malý glóbus za zjazd získala Talianka Sofia Goggiová.

Slovenská lyžiarka tesne nedosiahla na body, keďže vo finále Svetového pohára bojuje iba 15 najlepších pretekárok.

Shiffrinová vyhrala s náskokom desatiny na Rakúšanku Christinu Scheyerovú a Švajčiarku Joanu Hählenovú, ktoré skončili zhodne na druhom mieste. Goggiová bola dvanásta (+ 0,68 s) a Vlhová stratila 78 stotín.

"Dala som do toho všetko a som sama so sebou veľmi spokojná. Každú jazdu na tejto trati som sa chcela zlepšiť aj aj dnes sa mi to podarilo. Urobila som maximum, nič viac som spraviť nemohla. A dopadlo to takto," uviedla po skončení pretekov Petra Vlhová pre JOJ Šport.

"Dnes to bolo veľmi nasekané, inokedy by mi taká strata stačila na druhú priečku, no dnes som skončila šestnásta. Taký je šport," doplnila. Priznala tiež, že trať bola poriadne zničená, keďže šla medzi poslednými.

Priebežné poradia

vo Svetovom pohári nájdete na tomto odkaze >>>

Súťaž mala tri fronty, okrem víťazky samotných pretekov sa rozhodovalo aj o glóbusoch.

Goggiovú Švajčiarka Corinne Suterová slabším výkonom neohrozila a tak sa majsterka i smoliarka rýchleho sklzu napriek pádom a zraneniam tešila z obhajoby sezónneho titulu, celkovo tretieho v kariére.

To sa udialo na začiatku pretekov. Na ich konci sa rozuzľovala situácia v mikrosúboji dvoch superstar zjazdového lyžovania o veľký glóbus.

Jeho obhajkyňa Vlhová podala statočný výkon, na medzičasoch držala krok s prvou desiatkou, ale v cieli pristála ako šestnásta, tri stotinky od 16 bodov.

Jej bodová strata tak po strede narástla v maximálnom rozmere, lebo Shiffrinová predviedla parádnu jazdu, čistú v tiahlych zákrutách a dravú v prelomových oblúkoch.

Jej dôležitý 100-bodový záber znamenal zároveň jej tretí triumf v zjazde a 73. celkovo v pretekoch Svetového pohára.

"Som šťastná, no moja sezóna bola ako na húsenkovej dráhe. Chcela som malý glóbus, preto som sa nevzdala. Do budúcnosti by som rada zmenilo to, aby som menej padala," priznala po zisku malého glóbusu Talianka Goggiová do mikrofónu organizátorov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Veľká smola. Vlhová tesne nezískala ani bod, zjazd vyhrala Shiffrinová