Shiffrinová plakala ako dieťa. Prekonala Stenmarka a stala sa legendou

Mikaela Shiffrinová a Petra Vlhová v cieli slalomu v Schladmingu.
Mikaela Shiffrinová a Petra Vlhová v cieli slalomu v Schladmingu. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|11. jan 2022 o 22:02

Američanka dosiahla rekordný zápis.

SCHLADMING. Keď došla do cieľa slalomu v Schladmingu Petra Vlhová, režisér prenosu upriamil pozornosť na víťaznú Mikaelu Shiffrinovú.

Američanka zopár sekúnd iba postávala a potom ju úplne premohli emócie. Oprela sa o bariéru a rozplakala sa ako malé dieťa. Kameraman neprejavil žiadny súcit, snímal detail na jej tvár ponorenú v dlaniach.

Shiffrinová sa po chvíli otočila a vykročila k Petre Vlhovej. Na moment sa zastavila, oprela sa o lyže a až potom spravila ďalšie kroky. So Slovenkou sa držala v objatí niekoľko sekúnd. A stále plakala.

Prekonala Stenmarka

Americká lyžiarka vďaka triumfu v utorňajšom slalome Svetového pohára dosiahla rekordný zápis.

V Rakúsku to bolo jej 47. víťazstvo v pretekoch jednej disciplíny a prekonala rekord legendárneho Švéda Ingemara Stenmarka, ktorý zvíťazil 46-krát v obrovskom slalome.

Po pretekoch bolo cítiť veľké emócie. "Som naozaj škaredá, keď plačem," usmiala sa Američanka v rozhovore s Veronikou Velez Zuzulovou pre RTVS.

"Mala som ťažké posledné týždne. Aj keď som sa na to snažila, tlačiť na to, výsledky neprichádzali. Musela som sa zresetovať a začať opäť bojovať. V druhom kole som nemala čo stratiť, snažila som sa jazdiť dobre. Táto zjazdovka je ikonická, je to krajšie ako najkrajší sen," dodala Shiffrinová.

Američanka celkovo slávila 73. triumf na podujatiach prestížneho seriálu a na vyrovnanie absolútneho rekordu Stenmarka jej chýba trinásť úspechov. Medzi ženami je pred ňou len krajanka Lindsey Vonnová s 82 víťazstvami.

"Po posledných týždňoch potrebujem viac trénovať, pridať v tréningu a potrebujem stabilnejšie výsledky, nestačí jazdiť dobre iba v jednom kole. Pre pozitívny test na covid som stratila dva týždne fyzického tréningu a to sa už nedá dobehnúť," vravela v Schladmingu Shiffrinová.

V Schladmingu vyhrala prvý titul

Shiffrinová má na Schladming pekné spomienky, v roku 2013 tam získala prvý zo štyroch titulov majsterky sveta v slalome.

"Pre nás je nesmierne privilégium štartovať na tejto ťažkej trati, ktorá je určená výhradne pre mužov. O to famóznejšie pre mňa je, že sa mi tu opäť podarilo zvíťaziť. V prvom kole som bojovala, v druhom kole som predviedla dobrú jazdu, s ktorou musím byť spokojná," povedala víťazka vo vysielaní Eurosportu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Shiffrinová plakala ako dieťa. Prekonala Stenmarka a stala sa legendou