Vlhovú druhé miesto smerom k Jasnej ešte viac nabudí, myslí si bývalý lyžiar

Petra Vlhová sa teší z 2. miesta vo Flachau.
Fotogaléria (38)
Petra Vlhová sa teší z 2. miesta vo Flachau. (Autor: TASR/AP)
Nikola Baďová|17. jan 2024 o 07:15

Nočné preteky hodnotí český expert.

Slalom vo Flachau spolukomentoval pre ČT Sport lyžiarsky expert BORIS ZAKOUŘIL

Prestížne preteky vyhrala Mikaela Shiffrinová pred Petrou Vlhovou. Slovenka nezopakovala vlaňajšie víťazstvo a nedostala sa pred svoju rivalku v priebežnom hodnotení disciplíny. 

Ako videl slalomové preteky bývalý lyžiar? 

Videli sme opäť súboj Shiffrinovej a Vlhovej. Čo rozhodlo o víťazstve Američanky? 

Obe lyžiarky sú psychicky a technicky veľmi silné. Rozhodlo niekoľko malých chýb, ktoré Slovenka urobila. To bolo kľúčové. Američanka prešla strednú pasáž taktickejšie, ale v prvom kole to bolo naopak. Sú to krásne súboje. Raz vyhrá jedna, inokedy druhá. 

Postavenie slalomu nebolo technicky náročné. Prečo však veľa lyžiarok vypadlo? 

Zjazdovka nie je veľmi zákerná a kopec nie je prudký. Prvé kolo bolo postavené rytmicky a veľa lyžiarok vypadlo. Je to asi preto, že pretekárky idú na hranu, na limit. Vedia, že stavbe trate je jednoduchá a preto je výpadkov viac, ako keď je slalom viac náročný a každý si to stráži. 

Fotogaléria: Petra Vlhová počas nočného slalomu vo Flachau 2024

V priamom prenose ste spomínali, že Shiffrinová si takisto prvé kolo postrážila. Mohla za to i predchádzajúca choroba a výpadok v prvom kole slalomu v Kranjskej Gore? 

Je to možné. Bola chorá a v slovinskom stredisku to nebola ona. Bolo to vidieť aj na jej jazde. Vo Flachau by bolo zbytočné riskovať prvé kolo. Vie, ako ísť svoju jazdu bez zbytočného rizika. Presne tak to urobila v prvej jazde a šla takticky. 

Bola to šikovná jazda, ktorá ukázala, že je zrovnateľná s Vlhovou. V druhom kole už šla bez chyby a vyvinula tlak na slovenskú lyžiarku. 

Obe lyžiarky sú však v slalome vyrovnané. Raz spraví chybu jedna, inokedy druhá. Ťažko sa hľadá rozdiel. Pre diváka je to možno nudné, ale na druhej strane vidíme najlepšie pretekárky, ktoré lyžujú extrémne dobre. 

Ako veľmi mohla rozhodiť Vlhovú zlomená bránka v druhom kole? 

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Vlhovú druhé miesto smerom k Jasnej ešte viac nabudí, myslí si bývalý lyžiar