Vlhovej brat prežíva každý jeden oblúk. Som nervóznejší, ako keď som stál na štarte, prezradil

Boris Vlha a Petra Vlhová.
Boris Vlha a Petra Vlhová. (Autor: TASR)
Nikola Baďová|21. nov 2023 o 10:25

So snúbenicou čoskoro otvoria talianske bistro.

BRATISLAVA. Bol neodmysliteľnou súčasťou tímu. Po dlhých jedenástich rokoch skončil po boku slovenskej lyžiarky Petry Vlhovej jej brat Boris. 

Urobil tak po konci minulej sezóny. 

„Rozhodnutie sa rodilo ťažko. Vyrastali sme spolu, takže to nebolo jednoduché. Spravil som ho však a bolo to dobré. Petra to znášala ťažšie. Keď som jej všetko vysvetlil, tak to pochopila. Mám rodinu a jedenásť rokov je veľmi veľa času. Spravili sme pre Slovensko veľké veci,“ vrátil sa späť v relácii Teleráno v TV Markíza. 

Boris Vlha má so snúbenicou Simonou Jágerskou štvorročnú dcéru Lujzu. 

„Za celú zimu som bol štyrikrát doma na štyri dni. Videl som, ako sa moje dieťa mení. Prešiel mesiac a zmenila výzor i správanie. Bola úplne iný človek. Aj pre mňa to bolo psychicky veľmi ťažké. Za štyri dni sme si na seba zvykli a potom som šiel opäť preč,“ pokračoval. 

Brat úspešnej lyžiarky sa rozhodol rozbehnúť vlastný biznis. So snúbenicou čoskoro otvoria talianske bistro La Simona. Celé leto pracoval na zveľaďovaní prevádzky. 

„Bol to priateľkin nápad. Už dlhšie sme sa o tom rozprávali. Rozbeh prevádzky je rovnako náročný ako rozbeh lyžiarskej kariéry mojej sestry. Všetko má svoje plusy a mínusy,“ prirovnal. 

Lyžovanie mu veľmi chýba a preteky slovenskej reprezentantky sleduje pred televízorom. Priznal, že je viac nervóznejší, ako keď na sestru kričal na štarte. 

„Prežívam to horšie. Každú jazdu idem s ňou od brány do brány, každý oblúk. Kričím si: Poď, poď. Zvykol som po pretekoch komunikovať s tímom. Teraz sledujem televízor a nemôžem nič. Som nervózny a nemám komu čo povedať. Držím to v sebe pokiaľ si nenapíšeme alebo nezavoláme.“

Najbližšie sa Vlhová predstaví cez víkend v pretekoch SP v americkom stredisku Killington. Na programe je obrovský slalom a slalom.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Vlhovej brat prežíva každý jeden oblúk. Som nervóznejší, ako keď som stál na štarte, prezradil