Žilinčania odcestovali do Birminghamu v kompletnom zložení

SITA|2. dec 2008 o 14:22

Futbalisti MŠK Žilina by mali odcestovať na štvrtkový duel 4. kola F-skupiny Pohára UEFA 2008/09 proti anglickej Aston Ville Birmingham v kompletnom zložení.

ŽILINA/BIRMINGHAM. Hlavný tréner úradujúceho slovenského vicemajstra Dušan Radolský bude mať k dispozícii rovnakú 18-tku hráčov ako v predchádzajúcich dvoch vystúpeniach v európskom pohári č. 2 proti Ajaxu Amsterdam (0:1) a Slavii Praha (0:0). "V utorok popoludní od 15.00 h nás ešte čaká tréning, po ktorom odchádzame na sústredenie do Pezinka. V stredu po raňajkách sa presunieme na Letisko Milana Rastislava Štefánika v Bratislave a o 9.35 h odlietame do Anglicka," informoval agentúru SITA vedúci mužstva "šošonov" Marián Varga.

V Birminghame čaká na "žlto-zelených", pre ktorých to bude posledné vystúpenie v F-skupine Pohára UEFA 2008/09, oficiálny predzápasový tréning od 17.30 h vo Villa Parku. "Tridsať minút pred jeho začiatkom sa na štadióne uskutoční tlačová konferencia s koučom Žiliny Dušanom Radolským," povedal mediálny manažér MŠK Roman Grešo a pridal aj jednu zaujímavosť: "Na výjazd do Birminghamu sme pozvali aj známeho trénera a odborníka Jozefa Vengloša, ktorý v sezóne 1990/1991 sedel práve na trénerskej lavičke Aston Villy." Sedemdesiatdvaročný Vengloš sa stal v tom čase dokonca úplne prvým nebritským lodivodom v histórii v niektorom z mužstiev Premier League.

Na ofenzívnych hráčov úradujúceho slovenského futbalového vicemajstra MŠK Žilina čaká vo štvrtkovom stretnutí 4. kola F-skupiny Pohára UEFA 2008/09 na pôde anglickej Aston Villy nesmierne náročná úloha. Aktuálne 5. mužstvo tabuľky Premier League si totiž v troch posledných dueloch dokázalo udržať čisté konto, čím potešilo hlavného trénera Martina O´Neilla. "Takáto štatistika je mimoriadne povzbudzujúca. Keď sa pozriem na špičkové anglické tímy, všetky dostávajú málo gólov. Liverpool a Chelsea v tejto sezóne inkasovali len minimálne, rovnako ako Manchester United v uplynulom ročníku, keď sa stal majstrom. Všetky tieto mužstvá vedia, aké dôležité je udržať si v zápasoch čisté konto. A práve na tom ešte musíme popracovať. Ak by mi teraz niekto povedal, že najbližších sedem zápasov vyhráme 5:4, samozrejme by som to bral. Pre fanúšikov by to bolo určite veľmi príťažlivé," povedal pre oficiálnu internetovú stránku Aston Villy kormidelník Birminghamčanov O´Neill a dodal: "Nesmieme však byť k svojim súperom takí štedrí a inkasovať toľko gólov. Myslím si, že máme dostatočne kvalitných hráčov na to, aby sa nám to podarilo."

Nominácia Žiliny na zápas s Aston Villou

Brankári: Dušan Perniš, Martin Dúbravka.

Obrancovia: Peter Pekarík, Benjamin Vomáčka, Ondřej Šourek, Jozef Piaček, Vladimír Leitner, Lukáš Tesák.

Stredopoliari: Ivan Belák, Mário Pečalka, Zdeno Štrba, Admir Vladavič, Róbert Jež, Emil Rilke, Martin Ďurica.

Útočníci: Mislav Karoglan, Adauto Evandro da Silva, Peter Štyvar.

Nachádzate sa tu:
Domov