Zemplínske derby opäť bez korenia

V súboji Veľkých Revíšť s Trebišovom gól nepadol. Na snímke bojujú o loptu domáci Adrián Devečka (vpravo) a Lukáš Kulich zo Slavoja.
V súboji Veľkých Revíšť s Trebišovom gól nepadol. Na snímke bojujú o loptu domáci Adrián Devečka (vpravo) a Lukáš Kulich zo Slavoja. (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|22. mar 2016 o 00:00

Aj druhý vzájomný duel Veľkých Revíšť a Trebišova v tejto sezóne sa skončil bezgólovou remízou.

V jari ešte neinkasovali, naopak, Veľké Revištia stále čakajú na prvý gól. Ruskovský si pochvaľuje podmienky v Slavoji.

VEĽKÉ REVIŠTIA.

Oba zemplínske derby mali dokonca aj podobný scenár: hostia boli futbalovejším mužstvom, vypracovali si viac gólových šancí, ale v koncovke úspešní neboli.

Tak tomu bolo aj v nedeľu vo Veľkých Revištiach, kde Trebišovčania domácich prevýšili, avšak recept na prekonanie spoľahlivého Vratka Holienčina nenašli.

Mali zvíťaziť

Aj preto sa po zápase hráčom Slavoja bod málil.

„Keďže Veľké Revištia sú v tabuľke hore, nejakú kvalitu určite musia mať. Ale my sme sa v zime posilnili, poskladali prakticky nové mužstvo, preto sme si verili, že u nich môžeme zabodovať. Pred stretnutím by sme bod brali, ale vzhľadom na priebeh nás mrzí, že sme nezískali tri. Mali sme vyhrať, lebo šancí sme si vypracovali dosť, ale v zakončení sme zlyhali. Trošku sme sklamaní z ihriska, ktoré bolo katastrofálne, ale na terén sa nechceme v žiadnom prípade vyhovárať. Vo finálnej fáze sme to mali lepšie vyriešiť a byť viac koncentrovaní v koncovke. Avšak každý bod v boji o záchranu má pre nás veľkú cenu, tobôž zvonku. V najbližšom zápase hostíme doma Moldavu nad Bodvou, a to pre nás bude asi najdôležitejší súboj jari,“ povedal po derby útočník Slavoja Pavol Ruskovský.

Trebišovský tím zostal aj po tomto kole na predposlednej priečke.

Aj Moldava dosiahla navlas rovnaký výsledok ako Zemplínčania, takže bodový odstup medzi týmito dvoma celkami sa nezmenil. Ruskovský vpredu hýril aktivitou, dostal sa aj do jedného výborného zakončenia, ale domáca obrana mu jeho pokus zblokovala.

Do Trebišova sa v zime vrátil po vyše desiatich rokoch, naposledy obliekal dres košickej Lokomotívy.

„Oslovili ma noví trebišovskí funkcionári. Niekoľkokrát mi volal prezident klubu pán Gazdag, ktorý mal o mňa eminentný záujem. Dohodli sme sa na podmienkach spolupráce, tak som teraz v Slavoji. Klobúk dole pred pánom Gazdagom, ako futbal v Trebišove robí, bodaj by na Slovensku bolo viac takých ľudí ako on,“ dodal 31-ročný Ruskovský.

Aspoň nebudú špekulácie

Kým Trebišov v jari ešte neinkasoval a neprehral, Veľké Revištia ešte nestrelili ani jeden gól a nevyhrali.

V úvodnom jarnom domácom zápase ich súper prehrával.

„Trebišov bol aj kvôli tomu futbalovejší, že v strede mal o jedného hráča viac, my sme hrali v inom rozostavení. Snažili sme sa využívať našich rýchlych hráčov, ťažko bolo kombinovať na tomto teréne, hoci na dané obdobie je ihrisko celkom slušné. Bol to bojovný zápas, diváci neodchádzali veľmi potešení, lebo nevideli žiadny gól. Ja si však myslím, že naše výkony budú každým zápasom stúpať a budeme hrať lepšie. Musíme si však zvyknúť na prírodnú trávu, lebo v zime sme trénovali a hrávali iba na umelej. Proti Slavoju nám chýbali aj nejakí hráči. Určite to postupne bude z našej strany lepšie,“ skonštatoval obranca Veľkých Revíšť Adrián Devečka, ktorý TJ posilnil počas zimnej prestávky.

Posledný polrok nehral, predtým pôsobil v rezervnom tíme MFK Zemplín Michalovce. Skúsený 37-ročný futbalista remízu s Trebišovom berie.

„Avšak nie z futbalového hľadiska, ale pre to, aké boli reči pred zápasom. Viete, Veľké Revištia a Trebišov sú blízko seba, hrá za nich veľa hráčov z Michaloviec. Oni bojujú o záchranu, my sme na horných priečkach tabuľky. Keby duel dopadol v prospech Trebišova, tak hneď by sa začali šíriť kadejaké rečí, ľudia sú domýšľaví. Teraz nemôže nikto špekulovať a podobne. Strata bodov doma však určite mrzí, ale v ďalšom súboji s Lipanmi, ktorý opäť budeme hrať doma, sa pokúsime zabodovať naplno,“ pokračoval Devečka, ktorý verí, že mužstvo najbližšie už prelomí aj jarné čakanie na gól.

„Musíme však hrať rýchlejšie a kombinačnejšie. Potom určite dáme gól a potešíme našich fanúšikov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Zemplínske derby opäť bez korenia