Zedník zápasovo poriadne vyhladol, chce sa zasýtiť

Richard Zedník. Nehráva, ale na Nemecký pohár ide.
Richard Zedník. Nehráva, ale na Nemecký pohár ide. (Autor: sita)
Sportnet|11. nov 2010 o 00:00

Na Nemeckom pohári sa zúčastnia aj dvaja hráči, ktorí momentálne nemajú angažmán. Ide o dvoch Richardov - Lintnera a Zedníka.

Na Nemeckom pohári sa zúčastnia aj dvaja hráči, ktorí momentálne nemajú angažmán. Je to dosť neobvyklá situácia, ale tréner Glen Hanlon verí osvedčeným borcom, ktorí sa ukázali dobre v predošlom období, a preto s nimi ráta napriek aktuálnej situácii. Ide o dvoch Richardov - Lintnera a Zedníka.

KOŠICE. Neskôr menovaný by mal byť jeden z vodcov kolektívu slovenského hokejovej reprezentácie.

Iba jeden zápas na konte

Nielen preto, že má 34 rokov, ale jeho vizitka je naozaj bohato popísaná. V NHL strávil trinásť sezón vo farbách Washingtonu Capitals, Montrealu Canadiens, Floridy Panthers a NY Islanders.

V uplynulom ročníku sa objavil v ruskej Kontinentálnej hokejovej lige v Lokomotive Jaroslavľ, kde sa však zranil a odohral iba 37 zápasov v základnej časti. V lete potom došlo k predčasnému zrušeniu kontraktu, a tak sa tento banskobystrický odchovanec upriamil na nové ponuky. Zatiaľ ale neprišla žiadna taká, ktorá by ho oslovila.

"Mojou prioritou je zámorie. Všetko je však otvorené, pozerám sa na to optimisticky," prezradil krídelník, ktorý sa zapísal do dejín hokeja aj nešťastným úrazom, keď ho korčuľa spoluhráča Jokinena takmer pripravila o život.

V tomto ročníku nastúpil iba raz v extralige - po jedenástich rokoch si zahral v drese B. Bystrice. Odvtedy len trénuje. "Nemám zápasovú prax, ale spolieham sa na to, že pokiaľ dostanem šancu na Nemeckom pohári, rýchle sa do toho dostanem."

Pri ponuke nezaváhal

Keď mu Hanlon predostrel možnosť dostať sa do nominácie, Rišo nezaváhal. Odpovedal, že pokiaľ nebude mať nový klub, tak rád príde.

"Pomôže mi každý tréning v kvalitnom kolektíve a každý duel. Pravdaže, vidím aj riziko prípadného zranenia, ktoré by mi skomplikovalo možnosť nového kontraktu, ale tak sa na to netreba pozerať. Reprezentácia je vždy veľká výzva, hodená rukavica a mojou povinnosťou je zdvihnúť ju."

Samozrejme, aj Zedníka láka štart na budúcoročných majstrovstvách sveta v Bratislave a Košiciach. "Preto chcem podstúpiť každú skúšku. Hrať doma na vrcholnej akcii je vždy lákavé a verím, že sa zíde naozaj silná partia."

Dosiaľ zvládol v národnom tíme 54 vystúpení, teraz sa hotuje pripísať si ďalšie štarty. "Na Nemeckom pohári som ešte neúčinkoval. Súperi sú vyspelí, hoci nepríjemní, ale napriek tomu, že kolektív je v štádiu testovania, veríme, že uhráme dobré výsledky," prezradil Zedník, ktorý sa na zraze stretol nielen s mladými chlapcami, ale aj s tými, na ktorých sa tešil - Marcelom Hossom či Radivojevičom.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Zedník zápasovo poriadne vyhladol, chce sa zasýtiť