Zaťovič: Veľa bude záležať na žrebe

Obranca. Zaťoviča mrzí, že s Rumunmi nevyhrali.
Obranca. Zaťoviča mrzí, že s Rumunmi nevyhrali. (Autor: Judita Čermáková)
Marián Špacai|1. júl 2011 o 00:00

Zajtra na Ukrajine pôjde slovenským vodným pólistom už len o prestíž a dobrú pohodu pred kľúčovou barážou o postup na ME. Pozíciu pred vyvrcholením kvalifikácie si už vylepšiť nemôžu, a tak s napätím budú čakať najmä na žreb.



KOŠICE. Vodní pólisti Slovenska majú už pred zajtrajším posledným zápasom kvalifikačnej skupiny o postup na majstrovstvá Európy 2012 istú účasť v októbrovej záverečnej baráži. Jasné je aj to, že do nej pôjdu ako nenasadený tím (keďže v skupine skončia na 2. mieste za Rumunmi) a narazia na víťaza niektorej z ďalších skupín.

S prehľadom vyhrať

„Najprv sa chceme sústrediť na zápas na Ukrajine, aby sme ho s prehľadom vyhrali. Na žreb baráže budeme myslieť potom,“ vraví obranca Slovenska Juraj Zaťovič. Pôvodne mal žreb nasledovať hneď po skončení skupinových bojov, ale podľa posledných správ ho federácia LEN odloží na začiatok augusta.

Šancu získať v baráži papierovo slabšieho súpera však stratila naša reprezentácia už v predchádzajúcom súboji doma s Rumunskom, keď remíza 7:7 v Košiciach im vzala šancu na prvenstvo v skupine. Naň by museli Rumunov poraziť o štyri góly, čo sa nestalo.

„Treba uznať aj kvalitu Rumunov, takže sme vlastne nemali čo stratiť. Chvíľu to vyzeralo, že by sa to aj mohlo podariť, ale zabrzdili nás hlúpe chyby v útoku i obrane. Škoda však, že sme Rumunov nezdolali aspoň o gól, i keď by nám ani to k prvenstvu v skupine nestačilo. Víťazstvo by však aspoň potešilo, prišli sme oň blbou chybou v závere.“

V hre Turci, ale aj Španieli

Vývoj v ostatných skupinách prezrádza, že Slováci môžu „vyfasovať“ v baráži silných Španielov, Grékov alebo Nemcov, ale aj relatívne poraziteľnejších Francúzov či Turkov.

„Veľa bude záležať na žrebe. Každopádne, tam si už zbytočné chyby nebudeme môcť dovoliť,“ dodal J. Zaťovič, ktorý bol najlepším strelcom Slovenska na víkendovom Dunajskom pohári. Náš omladený výber tam obsadil druhú priečku po prehre s Rumunskom 4:0 a víťazstvách nad Veľkou Britániou 12:7 a Slovinskom 10:8.

Nominácia SR na zápas v Charkove s Ukrajinou: Brankári: Michal Gogola (KPŠ Akademik Košice-Staré Mesto), Lukáš Kozmér (Slávia UK Bratislava). Hráči v poli: Samuel Baláž, Lukáš Ďurík (obaja NCHZ Nováky), Andrej Janíček, Vladimír Plvan (obaja Slávia UK Bratislava), Michal Kratochvíl (Slávia UK Bratislava + Al Ahli/S. Arábia), Juraj Zaťovič (KPŠ Akademik Košice - Staré Mesto), Marek Molnár (ŠKP Košice), Martin Mravík, Martin Kolárik, Karol Bačo (všetci ČH Hornets Košice), Lukáš Seman (Jug Dubrovník/Chor.).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Zaťovič: Veľa bude záležať na žrebe