„Zápas roka“ vo Veľkom Folkmare

Sviatok futbalu vo V. Folkmare. Súboj prvého s druhým v nedeľu bude ťahákom štvrtej ligy skupiny Juh.
Sviatok futbalu vo V. Folkmare. Súboj prvého s druhým v nedeľu bude ťahákom štvrtej ligy skupiny Juh. (Autor: Jozef Petruška)
Sportnet|29. mar 2012 o 00:00

Prvé mužstvo z Veľkých Revíšť doma nečakane zakoplo v súboji s Rudňancami. Druhý Veľký Folkmar prekvapil víťazstvom v Medzeve.

Po prvom jarnom kole sa poriadne zdramatizovala situácia na čele štvrtoligovej tabuľky skupiny Juh.

VEĽKÝ. FOLKMAR. Hneď na začiatku jari sa vo štvrtej lige diali veľké veci. Šokujúce víťazstvo, aj pre nich samých, dosiahli Rudňany, ktoré z pôdy lídra súťaže odchádzali po najtesnejšom výsledku s troma bodmi.

Dovtedy prvé Revištia mali na čele náskok ôsmich bodov, ktorý sa tak zúžil na na päť.

Folkmarčania vstupovali do jarnej časti so skromnými cieľmi. V tabuľke boli a sú na druhom mieste, na prvú priečku strácali dosť bodov, a tak chceli hlavne hrať dobrý futbal pre svojich verných priaznivcov.

Lenže už po dvoch jarných kolách môže byť všetko ináč. Folkmarčania totiž v nedeľu hostia práve Veľké Revištia.

„Ak by som sa mal vrátiť ešte k zápasu v Medzeve, bol to z našej strany ťažký boj. Môžem skonštatovať, že sme boli lepším mužstvom a zaslúžene sme zvíťazili. To, že sme v zimnej príprave nepoľavili, sa pozitívne podpísalo hneď na prvom jarnom zápase,“ skonštatoval predseda Slovana Veľký Folkmar Imrich Papcun, ktorý v nedeľu v Medzeve zažil dve veľké prekvapenia. Tým prvým bol trojbodový úspech jeho klubu, tým druhým výsledok z Veľkých Revíšť.

„Dvakrát sme si to overovali, či je to vôbec pravda. Zo začiatku sme tomu ani neverili,“ uviedol I. Papcun.

Nedeľňajší šláger

V nedeľu sa hlavným futbalovým mestom Spiša stane Veľký Folkmar. Z pohľadu domácich to isto bude „zápas roka“. V prípade dobrého výsledku stiahnu náskok na prvé miesto už len na dva body, ale nepredbiehajme.

„Na toto stretnutie sa pripravujeme normálne, tak ako na každé iné štvrtoligové. Ideme do zápasu s cieľom bodovať, ak vyhráme, tak to bude len dobré. Podľa mňa to bude veľmi vyrovnaný duel a vyhrá ten, kto dá prvý gól,“ povedal šéf folkmarského futbalu, ktorý bude musieť v nedeľu asi posilniť usporiadateľskú službu. Piata liga štartuje až o týždeň, poblízku sa nebude hrať žiadny majstrák, a tak po futbale hladní diváci isto si toto prestížne stretnutie nenechajú ujsť.

„Hlavne prídu fanúšikovia z okolitých obcí, ktoré hrajú piatu ligu – Margecany, Jaklovce, Prakovce, Kluknava či Helcmanovce. Hlavne nech vidia dobrý futbal. Po Medzeve nemáme žiadneho zraneného hráča. V zostave však bude chýbať vykartičkovaný Hrobko,“ dodal predseda Slovana Veľký Folkmar.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»„Zápas roka“ vo Veľkom Folkmare