Žampovci v kempe vychovávali mladých lyžiarov

Žampa kemp. Mladí lyžiari okúsili život pretekára.
Žampa kemp. Mladí lyžiari okúsili život pretekára. (Autor: hud)
Sportnet|26. apr 2013 o 00:00

Adam, Andreas, Tomáš a Slávka Žampovci pripravili 2. ročník Žampa kempu pre mladých talentovaných lyžiarov.

Adam, Andreas, Tomáš a Slávka Žampovci pripravili na Štrbskom Plese už 2. ročník Žampa kempu pre mladých talentovaných lyžiarov, ktorý sa uskutočnil počas troch dní v termíne 12. až 14. apríla. Počas neho sa plne venovali deťom a ich napredovaniu v lyžiarskej kariére.

ŠTRBSKÉ PLESO. Po návrate z medzinárodných majstrovstiev Ruska v stredisku Polarnyje Zory, vzdialenom približne tri hodiny cesty autom z Murmanska, si Žampovci rozložili svoj stan na Štrbskom Plese.

Na tri dni sa stal ich domovom lyžiarsky svah Furkota, kde už po druhý raz usporiadali pre záujemcov zo Slovenska, Poľska, Česka i Maďarska prípravný Žampa kemp pre mladé lyžiarske nádeje.

„Mladým lyžiarom ukazujeme v priebehu niekoľkých dní, ako vyzerá celý život seniorského pretekára. Nielen to, čo sa deje od štartu po cieľ a radovanie sa pri veľkom úspechu, ale aj ostatné skutočnosti, ktoré sa za tým skrývajú,“ vysvetlil ciele kempu Tomáš Žampa.

Pre účastníkov kempu zorganizovali aj FIS-ové preteky.

„Mladší účastníci, juniori a registrovaní slovenskí reprezentanti si tak môžu na konci sezóny bodovo prilepšiť. Zároveň tu vládne dobrá súťaživá atmosféra, čím mladí reprezentanti nasajú atmosféru pretekov,“ doplnil Adam Žampa.

„Navzájom sa motivujeme, odovzdávame si skúsenosti, a tak sa môžeme všetci niečomu priučiť,“ uzavrel. Okrem Adama sa kempu zúčastnil aj jeho brat Andreas a ďalší slovenskí reprezentanti v zjazdovom lyžovaní.

Konečne sa ozvali potenciálni sponzori

Zdá sa, že by sa po najúspešnejšej sezóne v doterajšej kariére Adama Žampu mohli konečne roztopiť ľady vytvárajúce neprekonateľnú bariéru medzi ním a sponzormi.

Po príspevku od mesta Vysoké Tatry sa v posledných týždňoch totiž Žampovcom prihlásili ďalší záujemcovia zo Slovenska i zahraničia, s ktorými vedú rokovania o podmienkach finančnej podpory.

Na kľúčovom marketingovom mieste síce pred časom ešte Adam jazdil s otáznikom a výkričníkom, svitá však na lepšie časy. Po Adamových rodičoch by tak mohol finančné starosti prevziať nový hlavný sponzor.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Žampovci v kempe vychovávali mladých lyžiarov