Zálešák: Zápas v Skalici je o sebavedomí

Miroslav Zálešák. V rodnej Skalici by rád strelil gól.
Miroslav Zálešák. V rodnej Skalici by rád strelil gól. (Autor: Veronika Janušková)
Sportnet|2. mar 2012 o 00:00

V hokejovej extralige sú v základnej časti na programe už len dve kolá. Košičania sa dnes predstavia v Skalici.

V nedeľu ich čaká domáce vystúpenie s Trenčínom a na budúci týždeň v stredu sa už pre obhajcu titulu začína play-off. Oceliari vstúpia do vyraďovacích bojov z prvej priečky. Nič na tom nezmenia ani posledné dve kolá. Svojho štvrťfinálového súpera však zatiaľ nepoznajú, do úvahy pripadá kvarteto Zvolen, B. Bystrica, Žilina, Trenčín.

KOŠICE. Hokejisti HC Košice sa už môžu v pokoji pripravovať na vyraďovaciu fázu v najvyššej súťaži. Na ladenie formy by im mali poslúžiť aj zvyšné dve kolá.

Dnes sa oceliari predstavia na skalickom ľade. Záhoráci sú nateraz na treťom mieste. Na druhý Slovan strácajú tri body, pred Popradom majú dvojbodový náskok.

„To, že sme základnú časť súťaže vyhrali, nemení nič na našom prístupe k najbližším dvom zápasom. Hoci je už rozhodnuté, nemienime sa šetriť. A zápasy so Skalicou a Trenčínom chceme odohrať tak, ako budeme hrať v play-off. Veď všetci vieme, že vrchol sezóny sa už blíži. Nehrozí, žeby sme k tomu pristupovali laxne,“ hovorí kapitán Košičanov Miroslav Zálešák.

Negatívna bilancia so Skalicou

Košičania odohrali v tejto sezóne so Skalicou päť stretnutí. Zdolali ju 6:1, 9:3, prehrali 4:7, 1:3 a 3:5. S týmto súperom majú zatiaľ v tejto sezóne negatívnu bilanciu.

„Najbližší zápas bude aj o sebavedomí. Človek nikdy nevie, ale Skalicu môžeme potom chytiť v play-off. Práve preto musíme ísť do zápasu naplno tak, aby sme zvíťazili,“ podotýka Zálešák, ktorý je skalickým odchovancom a tak by mu v zápase s rodákmi, v dôverne známom prostredí nemala chýbať motivácia.

„V hľadisku budem mať ako zvyčajne rodičov, kamarátov. Tí prídu na zápas s Košicami stále. Pochopiteľne zápas je týmto pre mňa o to zaujímavejší. Iste, že by som chcel prispieť k dobrému výsledku. Trebárs aj gólom. Naposledy som ho v Skalici dal. O to krajšie to potom je. Ale v prvom rade by sme tam mali uspieť ako tím.“

Košičania už vedia, že do play-off pôjdu z prvej pozície. O zvyšné pozície sa ešte bojuje. Dnešným víťazstvom by oceliari mohli pomôcť Slovanu k druhému miestu.

„Nepozeráme sa na to, kto na akom mieste skončí. Myslím si, že nik v kabíne nechce kalkulovať. Sústredíme sa len a len na seba, na naše výkony. Ak chceme byť v play-off úspešní, tak musíme prejsť cez každého. Len tak to dotiahneme na vrchol. Play-off sa začína štvrťfinálovými zápasmi. Veľmi by sme predbiehali, ak by sme mysleli už na semifinále. Chceme vyhrať v Skalici a doma s Trenčínom a dobre sa naladiť na to, čo bude od budúceho týždňa,“ dodal kapitán HC, ktorý je aj najproduktívnejším hráčom mužstva. Nazbieral 47 kanadských bodov, keď dal 15 gólov a pridal 32 asistencií.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Zálešák: Zápas v Skalici je o sebavedomí