„Žabky“ vrátili Cassovii požičané

Dobrý výkon. Popradčanky presvedčivo zdolali Cassoviu Košice.
Dobrý výkon. Popradčanky presvedčivo zdolali Cassoviu Košice. (Autor: Richard Hudeček)
Sportnet|27. feb 2012 o 00:00

Aj s úrokmi vrátili basketbalistky ŽBK Whirlpool Poprad prehru Cassovii Košice z predchádzajúceho vzájomného súboja.

Na domácej palubovke ju porazili o 25 bodov (82:57), keď svoje súperky najvýraznejšie prevýšili v poslednej štvrtine.

POPRAD. Po víťazstve v Rožňave je to druhý triumf popradských basketbalistiek v rade. Zlou správou však je, že tréner Ján Krajňák prišiel o dve rozohrávačky.

Proti Cassovii už nenastúpila Dagmar Chlebovcová, ktorá podľa našich informácií odišla do Prahy a zrejme svoj posledný zápas v popradskom drese v sobotu odohrala Jana Vacková.

Z tohto dôvodu dostala príležitosť na rozohrávačskom poste mladá Zuzana Ivančáková, pre ktorú je to celkom nová situácia.

„Je to pre mňa úplne nová skúsenosť, lebo som nikdy nehrala na jednotke, doteraz vždy iba na dvojke. Celkom sa mi na tomto poste páčilo, no ešte som sa tam necítila úplne doma,“ povedala nádejná popradská hráčka.

Hoci v stretnutí Popradčanky tradične striedali v hre dobré momenty s tými slabšími, celkovo to bolo v poriadku.

„Sme spokojné, no mohli sme vyhrať i vyšším rozdielom, keby sme nerobili toľko strát a nemali tak veľa zlých prihrávok. Veľmi dobre sme začali, no potom sme prestali hrať kolektívne, čo sa hneď prejavilo na výsledku. Súperky nám doskočili veľa lôpt, zle sme ich odstavovali. V záverečnej štvrtine sme hrali presing, na čo súper nedokázal nič vymyslieť. Myslím si, že aj kondične sme boli na tom lepšie,“ poznamenala Z. Ivančáková.

Zahadzovali spod koša

Hosťujúca trénerka sa snažila častými striedaniami držať domácich na dostrel, no v závere sa to definitívne zlomilo.

„Chýbala nám v tomto zápase výborná obrankyňa Kulčárová a Timková s Oravcovou nastúpili so sebazaprením. Mali sme úseky hry, keď sme to stiahli na sedem bodov, no nedokázali sme vydržať koncentrovane v útoku. Dostali sme veľmi lacné koše, a naopak, spod koša sme toho veľa pozahadzovali. Domáca Vacková zahrala veľmi dobrý zápas, koncentrovane, ako vždy to padalo Šimovej. Zlyhávala nám komunikácia v obrane, Poprad nás prekonal vo všetkých činnostiach,“ uviedla trénerka Cassovie Košice Alexandra Michaleková.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»„Žabky“ vrátili Cassovii požičané