Za tridsať rokov to dosiahli iba traja. Dánsky brankár v NHL žiari

Frederik Andersen vychytal v noci svoje šesťdesiate víťazstvo v NHL.
Frederik Andersen vychytal v noci svoje šesťdesiate víťazstvo v NHL. (Autor: TASR/AP)
SITA|21. dec 2015 o 14:05

Vo svojich prvých sto dueloch v NHL vychytali šesťdesiat víťazstiev. Za posledných tridsať rokov sa to podarilo Chrisovi Osgoodovi a Anttimu Niemimu. Teraz sa k nim pridal Frederik Andersen.

NEW YORK. Švédsky hokejový obranca Erik Karlsson z Ottawy patrí medzi najvyťaženejších hráčov celej zámorskej NHL. V nedeľňajšom súboji na ľade Tampy Bay Lightning absolvoval pri prehre Senators 2:5 dovedna 36:34 min.

Nie je to zanedbateľná porcia. Stal sa prvým korčuliarom od februára 2008, ktorý v súboji kanadsko-americkej profiligy strávil v riadnom hracom čase na ľade viac ako tridsaťšesť minút.

Pred ním odohral tridsaťsedem minút a tri sekundy obranca Dan Boyle proti Bostonu vo farbách Lightning, proti ktorým Karlsson nastúpil v nedeľu.

V zápase proti Lightning odohral Karlsson viac ako 36 minút.

Spomedzi Slovákov patrí medzi najvyťaženejších hokejistov Zdeno Chára. Jeho tohtosezónnym maximom je 28:46 min v novembrovom súboji Bostonu na ľade New Yorku Islanders.

Osobným maximom Cháru v zápase bez predĺženia je 33:33 min z októbra 2006, v jeho premiérovej sezóne na pozícii kapitána Bruins.

Skvelý Andersen

Dánsky brankár Anaheimu Frederik Andersen sa v sobotu stal iba tretím gólmanom NHL za ostatných tridsať rokov, ktorému sa v úvodných sto dueloch v profilige podarilo nazbierať šesťdesiat víťazstiev.

frederik_res.jpg

Frederik Andersen je oporou Anaheimu. FOTO - SITA/AP.

V sobotu sa mladý Dán podieľal na triumfe Ducks v Newarku nad New Jersey Devils 2:1. Okrem neho spomenutú métu pokorili za ostatné tri dekády iba Chris Osgood (69 triumfov) a Antti Niemi (61).

Washington je vo forme

Hokejisti Washingtonu sú na čele tabuľky celej NHL zásluhou najlepšieho vstupu do sezóny v 41-ročnej histórii klubu. V nedeľu Capitals zvíťazili v New Yorku na ľade Rangers.

Aktuálne majú na svojom konte päťdesiat bodov z 32 zápasov. V tabuľke Východnej konferencie druhý Montreal má o sedem bodov menej.

Washington si v nedeľu pripísal už piaty triumf v sérii. Premiérovo od roku 2009 dosiahol dve víťazstvá za sebou v dueloch, v ktorých prehrával o viac ako jeden gól. Rangers viedli 3:1, no Capitals otočili na 7:3. V piatok prehrávali s Tampu 0:3 a zvíťazili 5:3.

Informácie priniesol oficiálny web NHL.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Za tridsať rokov to dosiahli iba traja. Dánsky brankár v NHL žiari