Slovan siahal na zázrak, ostré slová Weissa zachytil mikrofón

Pavol Spál|28. júl 2021 o 23:04

Slovan premárnil penaltu.

BRATISLAVA. Zakrýval si tvár, vybehla mu aj slza. Slovanista Rafael Ratao mohol v 20. minúte vyrovnať na 1:1, veril si.

Ihneď, keď ho súper fauloval, tak sa hlásil, že práve on chce kopať penaltu. Prerátal sa, situáciu zle vyhodnotil.

Slovanista nedal, nevyrovnal. Brankár Bernu von Ballmoos vystihol smer jeho strely. 

Tento moment pritom mohol zásadne zmeniť vývoj zápasu.

O pár sekúnd neskôr Slovan druhýkrát pykal. Po parádnej akcii zvýšil Garcia na 2:0.

Young Boys Bern v odvete 2. predkola Ligy majstrov zdolal Slovan Bratislava 3:2. 

"Keď vypadnete, nemôže hovoriť o spokojnosti. Bol to zápas dvoch rozdielnych polčasov. S prístupom som však spokojný, hráči sa vydali zo všetkých síl," hodnotil tréner Vladimír Weiss. 

Neuspel na siedmy pokus

Švajčiarsky majster potvrdil úlohu favorita a podľa predpokladov postupuje, Slovan v Lige majstrov opäť končí už v predkole. 

Prvý zápas v Bratislave sa skončil bezgólovou remízou. 

Slovan neuspel v snahe o postup medzi elitu ani na siedmy pokus. Slovenský majster sa naposledy predstavil v skupinovej fáze Ligy majstrov v roku 2010 – Žilina.

Plány trénera Vladimíra Weissa sa na umelej tráve v Berne naštrbili už v desiatej minúte.

Obranca Slovana Jurij Medveděv sa pošmykol a nešikovne zahral rukou. Švajčiarsky majster nariadenú penaltu využil a otvoril skóre. 

Medveděv do druhého polčasu už nenastúpil, Weiss ho stiahol. 

"Dostali sme lacné góly, nešťastná penalta, aj keď neviem kam má hráč dať ruku na zemi, či si ju má odrezať, alebo neviem, a tretí gól zo štandardky, kde musí brankár trochu reagovať tam, kde stojí," dodal tréner Weiss. Cituje ho domovská stránka Slovana. 

(Autor: SofaScore)

Najlepším hráčom bol Weiss

V 48. minúte viedol Bern už 3:0, ale Slovan sa nevzdal. Postaral sa o drámu, s ktorou zrejme už nik nerátal.

V priebehu štyroch minút znížil na 2:3. Výborne hral opäť Weiss junior, zrejme najlepší hráč na ihrisku. 

Pri prvom góle asistoval, na druhom mal tiež zásadný podiel. Založil akciu, ktorú zakončil Ezekiel Henty.

Slovenský majster mohol vyrovnať, keď v 85. minúte nastrelil brvno. Krátko predtým zahral hráč Bernu rukou, no rozhodca mlčal. 

„Ako keby niekto vytiahol zástrčku. S hráčmi YB, ako aj s publikom, zrazu nastalo veľké ticho,“ opisoval denník Bernerzeitung.

„Suverenita Bernu sa skončila. Náhradník Wilfried Kanga si dal vlastný gól, bol to jeho prvý dotyk s loptou. Flákanie však zostalo nepotrestané,“ dodal denník. 

Slovan čaká Lincoln Red Imps 

Tréner Vladimír Weiss sa cez zápas viackrát poriadne čertil, jeho aj vulgárne slová v návale emócií bolo počuť cez citlivé mikrofóny. 

„Šak hraj pokojne...“ hneval sa tréner Slovana. Mužstvo sa mu podarilo prebrať. Zápas sledovalo priamo v aréne 20 - tisíc ľudí. 

Slovan sa prepadol o súťaž nižšie. Šancu na reparát dostane v Európskej lige, kde sa v zápase 3. kvalifikačného kola stretne s Lincoln Red Imps z Gibraltáru.

Tentoraz bude slovenský majster jasným favoritom. Postup bude povinnosťou. 

"Ideme ďalej, budeme sa snažiť prejsť cez ďalšieho súpera," dodal Weiss. 

"Nejdeme domov so zvesenými hlavami, aj keď nie všetci hráči, ktorí sú v Slovane, hrajú podľa mojich predstáv, resp. pristupujú k svojim povinnostiam podľa mojich predstáv, a tí budú musieť odísť," avizoval Weiss. 

Mimochodom, pred siedmimi rokmi v zápase skupinovej fázy Európskej ligy Slovan prehral v Berne 0:5, keď slovenský majster nastrelil trikrát žrď. 

Tréner Vladimír Weiss

„Dali sme o gól menej, preto sme vypadli. Mužstvo však ukázalo, že vie bojovať aj za nepriaznivého stavu, z 0:3 sme sa zdvihli a mohli sme vyrovnať na 3:3. Boli tam dve čisté ruky pred Jabovou strelou, ktorú brankár fantasticky vyrazil, nedali sme gól. Súper mal potom dve vyložené šance v závere, keď sme to úplne otvorili. Boli tam dobré veci, boli tam aj tie, na ktorých musíme popracovať. Ukázali sme tam aj časť kvality. Predviedli sme dve-tri výborné akcie, z ktorých aj padli góly. 

Cez polčas som hovoril, že aj napriek stavu 0:2 to nesmieme otvoriť, aby sme nedostali tretí gól. Po troch minútach však bolo 0:3. Vtedy ale tím ukázal, že vie bojovať. Strelili sme kontaktný gól, zakrátko druhý, a mali sme tlak. Samozrejme, keď budeme úprimní, tak kvalita bola tak 60 : 40 na ich strane. Postúpil tím, ktorý dal o gól viac, a treba im zagratulovať.“

zdroj: skslovan.com

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Slovan siahal na zázrak, ostré slová Weissa zachytil mikrofón