Worleyová získala zlato v obrovskom slalome, Mazeová strieborná

Tessa Worleyová.
Tessa Worleyová. (Autor: SITA/AP)
TASR|14. feb 2013 o 14:40

Na zľadovatenej trati bola najrýchlejšia Francúzka.

SCHLADMING. Francúzka Tessa Worleyová získala na MS v alpských lyžiarskych disciplínach v rakúskom Schladmingu suverénnym spôsobom zlatú medailu v obrovskom slalome.

Na technicky náročnej zľadovatenej trati triumfovala s výrazným náskokom 1,12 s pred obhajkyňou titulu z Garmisch-Partenkirchenu a najväčšou favoritkou Slovinkou Tinou Mazeovou. Bronz vybojovala na radosť rakúskych fanúšikov Anna Fenningerová (+1,18).

Worleyová si vytvorila výbornú východiskovú pozíciu už po úvodnom kole, keď sa usadila na čele o 52 stotín pred Rakúšankou Kathrin Zettelovou. Mazeová bola až štvrtá s vyše sekundovou stratou.

V druhom kole zajazdila líderka celkového poradia Svetového pohára najmä v dolnej časti skvele, predstihla obe Rakúšanky, no na Worleyovú to nestačilo. Francúzka slávila v Schladmingu životný úspech v individuálnej súťaži na vrcholnom podujatí. Na ZOH 2010 vo Vancouveri získala zlato v súťaži tímov. Mazeová ukoristila na 42. MS už tretí cenný kov. V super-G vybojovala zlato, v superkombinácii striebro.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Worleyová získala zlato v obrovskom slalome, Mazeová strieborná