Weissa uspokojili len Mucha so Zabavníkom

TASR|14. aug 2009 o 00:00

Nespokojnosť s výkonom a výsledkom. Také je resumé trénera slovenskej futbalovej reprezentácie Vladimíra Weissa po stredajšej remíze 1:1 v priateľskom medzištátnom zápase na Islande.




BRATISLAVA. Spokojnosť vyjadril kouč národného tímu iba s dvoma zverencami - brankárom Jánom Muchom a stopérom Radoslavom Zabavníkom, ktorý na strategickom poste dobre zastúpil zraneného Martina Škrtela. Ostatní hráči vrátane striedajúcich nesplnili očakávania reprezentačného kormidelníka. "Určite sme z výsledku sklamaní, chceli sme na Islande vyhrať. Za stavu 1:0 sme mali veľkú šancu, ale nedali sme. Možno keby sme vsietili druhý gól, tak by bol výsledok iný, ale na keby sa nehrá," zhodnotil Weiss stretnutie.

Zmeny neprospeli

Prvý polčas patril herne lepším Slovákom. Po góle volali dve šance Stanislava Šestáka, napokon sa po
učebnicovej kombinácii a priťuknutí "Šestyho" presadil peknou strelou k ľavej žrdi Róbert Vittek. Po obrátke urobil tréner Weiss v zostave tri zmeny, neskôr aj ďalšie, a to sa negatívne odzrkadlilo na hre jeho mužstva. Na smolu Slovákov sa domáci osmelili a po prestávke si zaslúžili streliť gól. Vyrovnať sa im podarilo v 60. minúte Kristjanom Sigurdssonom, ktorý vyskočil na roh Palmasona a hlavou nedal šancu Dušanovi Pernišovi. Zostávajúca polhodina veľa futbalovej krásy nepriniesla, v úplnom závere mal dobrú šancu z uhla strieľajúci Filip Hološko, ale islandský brankár jeho pokus nohou vyrazil len na roh.

Generálka na Česko

Pre Slovákov bol duel na Islande generálkou na rozhodujúcu jesennú časť kvalifikácie MS 2010, keď už 5. septembra v Bratislave privítajú Čechov. "Bola to príprava na záver kvalifikácie, ktorú musíme určite odohrať v inom tempe. Upozorňovali sme na súperove štandardky. Vedeli sme, že v nich sú Islanďania silní, ale inkasovali sme gól po našej chybe práve po rohu. Vieme hrať lepšie, nie som spokojný ani s výsledkom a ani s výkonom. U každého hráča mi chýbalo väčšie nasadenie a tempo, moje predstavy splnili v podstate len Mucha a Zabavník. Rado opäť potvrdil, že patrí medzi najlepších hráčov, tak si predstavujem výkon reprezentanta," pochválil Weiss hráča ruského Tereku Groznyj.

Debut syna

V 63. minúte si debut na ihrisku odkrútil koučov syn Vladimír Weiss ml., keď nahradil Vitteka: "Vladko sa snažil, futbal hrať rozhodne vie. Posielal som ho na ihrisko za stavu 1:1 ako hráča, nie ako môjho syna. Je silný v hre jeden na jedného, po jeho kontre mal šancu Stano Šesták, ale jeho výkon by mali zhodnotiť novinári," vyhol sa Weiss priamej odpovedi na otázku, či je spokojný s výkonom svojho potomka. V tíme bundesligového majstra VfL Wolfsburg stratil miesto v zostave Peter Pekarík, výpadok bol na jeho hre badať: "Na Pekaríkovi vidno, že stratil sebavedomie pri hre smerom dopredu. Zlepšiť sa však musí aj stredová formácia, teda Hamšík s Kozákom. V našej hre boli aj dobré veci, ale od spokojnosti mal náš výkon ďaleko. S Čechmi to však bude o inom," dodal Weiss.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Weissa uspokojili len Mucha so Zabavníkom