WADA zasiahne v prípade neúmernej zhovievavosti k Šarapovovej

Marii Šarapovovej hrozí dištanc.
Marii Šarapovovej hrozí dištanc. (Autor: TASR/AP)
SITA|10. mar 2016 o 17:03

Ak by Maria Šarapovová dostala podľa nich neprimerane zhovievavý trest, zareagujú. Predstavitelia Svetovej antidopingovej agentúry môžu kauzu posunúť k Športovému arbitrážnemu súdu a žiadať prísnejšiu sankciu.

BRATISLAVA. Svetová antidopingová agentúra (WADA) zareaguje, ak sa jej trest od Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF) pre Rusku Mariu Šarapovovú za porušenie antidopingových pravidiel bude javiť ako neprimerane zhovievavý.

Predznamenal to prezident WADA Sir Craig Reedie, citoval ho napríklad The Guardian. "Vždy máme také právo. Tento prípad nepochybne upriamil veľkú pozornosť na to, ako sa ITF zachová. Záležitosť budeme veľmi pozorne sledovať."

WADA môže kauzu posunúť k Športovému arbitrážnemu súdu (CAS) vo švajčiarskom Lausanne a žiadať prísnejšiu sankciu.

Niekdajšia líderka svetového rebríčka WTA Šarapovová v pondelok na tlačovej besede v americkom Los Angeles zverejnila, že mala nález meldónia počas januárového grandslamového turnaja Australian Open.

Zodpovednosť zobrala Ruska na seba. Vyhlásila, že prehrešok vyvstal z jej nedbanlivosti - nezoznámila sa s rozšíreným zoznamom zakázaných látok WADA platným od 1. januára 2016.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»WADA zasiahne v prípade neúmernej zhovievavosti k Šarapovovej