Vyzvú domácich či obhajcov titulu. Skupina je vyrovnaná, tvrdí Hapal

Pavel Hapal zažil s mladíkmi veľmi úspešný rok.
Pavel Hapal zažil s mladíkmi veľmi úspešný rok. (Autor: TASR)
SITA|17. máj 2017 o 13:55

Adam Zreľák by mal byť do začiatku šampionátu v poriadku.

BRATISLAVA. Tridsať dní pred začiatkom majstrovstiev Európy futbalistov do 21 rokov v Poľsku (16. - 30. júna 2017) vrcholia prípravy účastníkov na blížiace sa herné sústredenia a tréningové kempy, výnimkou nie je ani realizačný tím slovenskej reprezentácie.

Jeho šéf a hlavný tréner tímu Pavel Hapal zatiaľ nepociťuje nervozitu, tá príde až neskôr. "Ja som celkom pokojný človek, nervozita príde až tesne pred zápasom. Snažím sa ju neprejavovať, aby som neznervóznil okolie. Hrával som v Nemecku i Španielsku, na zápasové stresy som si zvykol," povedal český kormidelník v rozhovore pre web Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

Zreľák by mal byť v poriadku

Slováci sa zídu necelé dva týždne pred šampionátom. "Prípravu začneme 5. júna sústredením v Šamoríne, tam budeme mať tréningový kemp až do odchodu do Poľska. Odštartujeme ho vstupnými zdravotnými testami. Cieľom kempu je čo najlepšia fyzická príprava hráčov na turnaj," skonštatoval Hapal.

"V tejto chvíli súpera pre generálku nemáme, pretože už dohodnutý zápas odvolali. Teraz sme vo fáze rokovaní s potenciálnymi rivalmi. Generálku určite chceme hrať, takže možno napokon voľba padne na niekoho z ligy," priznal.

Hapal nosí v hlave menoslov hráčov, ktorí pripadajú do úvahy pre šampionát. "O širšom kádri mám predstavu, no pri užšej nominácii sa treba pozerať aj na zdravotný stav chlapcov. Ligové súťaže finišujú a ešte sa môže všeličo stať," prezradil.

V Česku i na Slovensku sa poctivo pracuje s mládežou, čo dokazuje, že vždy dokážu vyprodukovať hráčov, ktorí sú schopní presadiť sa v zahraničných ligách.


Pavel Hapal

"Každopádne, každý z chlapcov, ktorý na ME pôjde, musí byť zdravý, dobre pripravený a dobre motivovaný. Niektorí majú drobné šrámy. S Adamom Zreľákom to vyzerá dobre, mal by byť v poriadku," uviedol Hapal.

Prekvapilo ho, že sa budujú štadióny

Slovenská výprava nájde dočasný domov v Lubline, kde odohrá dve z troch stretnutí základnej A-skupiny. "Vyberali sme si hotel z katalógu UEFA, spĺňa všetky kritériá. Verím, že sa na zápasoch dočkáme aj našich fanúšikov. Podľa mojich informácií je o vstupenky veľký záujem, čo nás veľmi teší," prezradil Hapal.

"V Lubline budeme celý čas počas skupinovej fázy - iba jednu noc, keď budeme hrať s Anglickom, budeme spať v Kielcach," skonštatoval bývalý kouč Nitry, Žiliny či Senice a doplnil: "Letíme 13. júna z Bratislavy priamo do Lublinu. Autobusom by to bola zdĺhavá cesta a chceme aj takto šetriť sily."

Tréner Pavel Hapal (vľavo) sa teší z postupu na šampionát so svojím zverencom Milanom Škriniarom.
Tréner Pavel Hapal (vľavo) sa teší z postupu na šampionát so svojím zverencom Milanom Škriniarom. (Autor: TASR)

Tím okolo Milana Škriniara, Stanislava Lobotku, Alberta Rusnáka, Matúša Bera či Adama Zreľáka bude v A-skupine čeliť domácim Poliakom (16. 6.), Angličanom (19. 6.) a obhajcom prvenstva Švédom (22. 6.).

"Podľa mňa to bude veľmi vyrovnaná skupina. Bude dôležité, akú formu bude mať tím v deň zápasu. Veľkú úlohu zohrá psychika. Všetci súperi sú veľmi silní, agresivitou budú najnepríjemnejší Angličania," myslí si Hapal.

Viacerí z jeho zverencov už nakukli aj do seniorskej reprezentácie, ktorú vedie Ján Kozák. "V Česku i na Slovensku sa poctivo pracuje s mládežou, čo dokazuje, že vždy dokážu vyprodukovať hráčov, ktorí sú schopní presadiť sa v zahraničných ligách. Na Slovensku sú ročníky 1994 a mladší naozaj silné. Verím, že sa chlapci do A-tímu reprezentácie budú posúvať, niektorí v ňom vlastne už dostávajú priestor," povedal pre web SFZ 47-ročný tréner slovenskej dvadsaťjednotky.

A v čom ho počas jeho pôsobenia na Slovensku prekvapil tunajší futbal? "V tom, že sa tu investuje, budujú sa štadióny a robí sa všetko pre to, aby diváci prišli na futbal. A je skvelé, že reprezentačné tímy sú úspešné. Darí sa áčku, darí sa nám, čo je vynikajúce," dodal.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Vyzvú domácich či obhajcov titulu. Skupina je vyrovnaná, tvrdí Hapal