Vyžrebovali Slovenský pohár volejbalistov

Sportnet|8. dec 2005 o 00:00

Prešov - Slovenský pohár volejbalistov vstupuje do nového ročníka. V mužskej zložke sa doň prihlásilo 12 tímov (9 extraligových, okrem nich Slávia

Svidník, VKP Bratislava B a Strojár Malacky B). Hrať sa bude vyraďovacím systémom, pričom v prvom kole sú štyri dvojice a víťazi stretnutí z neho sa stretnú v druhom kole s nasadenými tímami. Hrá sa na jeden zápas, domáce prostredie bude mať v prvých dvoch kolách papierovo slabší tím, v semifinále (8. februára) sa bude žrebovať, miesto finále (19. februára) určí buď žreb, alebo vzíde z konkurzu.

Ako jediný prvoligista sa do pohára prihlásila Slávia Svidník. V prvom kole (21. 12. 2005) privítajú pod Duklou v prestížnom derby Chemes Humenné. Tréner Slávie Miroslav Blanár avizoval, že pohár bude počas prestávky v prvoligovej súťaži vítanou možnosťou prípravy a aj konfrontácie s družstvami z vyššej súťaže.

Obhajca prvenstva v Slovenskom pohári, VK PU Prešov, je nasadený priamo do druhého kola, v ktorom sa stretne 11. januára 2006 s víťazom stretnutia Svidník - Humenné.

V pohári sa hrá o prémiu 20-tisíc pre víťaza a 10-tisíc pre porazeného finalistu. Okrem toho bude mať víťaz (resp. porazený finalista) právo štartovať v európskom Top Teams Cupe.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Vyžrebovali Slovenský pohár volejbalistov